beni Публикувано Юли 15, 2008 Публикувано Юли 15, 2008 искам да ви попитам според вас важно ли е да имаш завършено музикално образование?питам защото скоро ще ми се наложи да кандидатствам, а аз още нз какво.много обичам музиката и искам да се занимавам и по-нататък с нея.но какви перспективи имам дори и да имам музикално образование?ами ако нямам такова? Цитирай
vaska Отговорено Юли 15, 2008 Отговорено Юли 15, 2008 Преди година и аз бях изправена пред подобна дилема - дали да кандидатствам във висше музикално училище /АМТИИ в случая/, или да кандидатствам нещо друго и пак да си се занимавам с пеене. Човек може да си пее и без да има висше музикално образование, да участва в конкурси, фестивали и т.н. Но висшето музикално образование ти дава онази подготовка, която наистина ще ти е много необходима, ако си решил да се занимаваш професионално с музика. Цитирай
beni Отговорено Юли 15, 2008 Автор Отговорено Юли 15, 2008 мисля, че няма смисъл да имам музикално образование, за да се занимавам с музика.под това да се занимавам "професионално" имам предвид,че не мога да стана нищо повече от певица в заведение,а за това не е нужно образование.смятате ли,че мога да науча повечето от нещата,които са ми нужни ,за да развия гласа си от частни уроци?и не е ли по-добре да уча нещо др,а същевременно да пея някъде в заведение,защото рано или късно този глас сигурно вече няма да ми върши работа?моля ви даите съвети Цитирай
Flame Отговорено Юли 15, 2008 Отговорено Юли 15, 2008 Зависи какво точно искаш да постигнеш. Ако си абсолютно убедена, че бъдещето ти ще е свързано с музика и ще се занимаваш само и единствено с музика, давай напред. В крайна сметка такова висше образование ти дава приемущества пред всички други, които са избрали да не се занимават по този начин с музика... Но ако не искаш да се впуснеш напълно в това изкуство според мен е по-добре да учиш нещо друго, а ако по-късно отново те притегли музиката, можеш да се пробваш и в тази насока. Цитирай
vaska Отговорено Юли 15, 2008 Отговорено Юли 15, 2008 мисля, че няма смисъл да имам музикално образование, за да се занимавам с музика.под това да се занимавам "професионално" имам предвид,че не мога да стана нищо повече от певица в заведение,а за това не е нужно образование.смятате ли,че мога да науча повечето от нещата,които са ми нужни ,за да развия гласа си от частни уроци?и не е ли по-добре да уча нещо др,а същевременно да пея някъде в заведение,защото рано или късно този глас сигурно вече няма да ми върши работа?моля ви даите съвети Не е само това. Можеш да пееш в професионални ансамбли или оркестри, където ти "тикват" нотния текст на определена песен под носа и върви да я учиш после, ако не си музикално грамотен. За да си пианист, цигулар, акордеонист и т.н. работата е съвсем същата - трябват ти учебници, школи, свирене на кратки етюди отначало, спазване на определен ритъм, трайност и т.н. и т.н. Разбира се, човек може да стане и певец без музикално образование - примери за това на родната музикална сцена - колкото искаш, но винаги хората с такова образование ще бъдат по-лансирани и с крачка напред. Това е личното ми мнение все пак. Цитирай
Recommended Posts