Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
кво ще рече мелодичен инструмент?

ми опитвам се да свиря на китара (ако е мелодичен инструмент)

и туй онуй зная на пиано (ма абсолютно аматиорски)

па за записването......поне не мога да се сетя как може да стане ;)

Китарата е хармоничен инструмент,както и пианото,това обаче не изключва изсвирването на мелодий посредством тези два инструмента.Мелодичен инструмент е например-кларинет а и всички останали духови. ;);)

• Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Ако принципно пееш фалшиво ще стане трудно наистина без уроци, но не е невъзможно. Една известна учителка по народно пеене ми беше казала, че повечето, които идват при нея и после стават известни певизи, в началото са пеели фалшиво на някой места...всичко се учи, ма ако искаш без пари да стане, трябва да си упорит. Но с китарата ще стане. Пееш 5 пъти парчето с китарата и когато вземе да се получава, се опитваш да я изкараш акапелно. Ако ти се губи някой тон, дрънваш акорда, сещаш се, и пак...и така.

Отговорено
Ако принципно пееш фалшиво ще стане трудно наистина без уроци, но не е невъзможно. Една известна учителка по народно пеене ми беше казала, че повечето, които идват при нея и после стават известни певизи, в началото са пеели фалшиво на някой места...всичко се учи, ма ако искаш без пари да стане, трябва да си упорит. Но с китарата ще стане. Пееш 5 пъти парчето с китарата и когато вземе да се получава, се опитваш да я изкараш акапелно. Ако ти се губи някой тон, дрънваш акорда, сещаш се, и пак...и така.

не се смей ма кво значи акапелно :blink: без съпровод нали?

ми то не ми е за парите, просто нямам кога да ходя!цялото лято съм секи ден на бачкане до 8,просто нямам кога да ходя!за тва питам дали в домашни условия ше се получи :no: па аз мое по цял ден и като съм на работа да пея! :nono: верно мое да ме уволнят....ма здраве да е

мерси ще пробвам :curse:

Отговорено (Редактирано)

има едно хубаво учебниче- интонационни упражнения по солфеж.

нещо от сорта се казва... та виж може да я има в книжарницата на композиторите, при народния театър.

да видиш като попееш от този учебник как се оправя интонация...

е, естествено е хубаво да има и едно пиано да сравняваш! и да имаш слух да разбереш къде си фалшив

Редактирано от progressive
Отговорено

Прогресив,

трудно ще му е с такъв учебник.

Шетърхенд,

ако искаш просто да се понаучиш да пееш, и веднъж седмично уроци ще ти стигнат, събота да речем, за някоилко месеца. Ма е бая скъпа тая работа, не е като уроци по литература :curse: Дет не са евтини и те.

Акапелно означава без съпровод, да...чист глас без музика.

Бе опитвай, само упоритост и ще се справиш. и много слушай добри певци, най-добре с балади почни, по-простички неща.

Отговорено

оооо ма аз редовно слушам Ковъдейл,Джо Кокър,Фил Колинс,Франк Синатра,Стинг,Уили Нелсън,Елвис Пресли.......и още много много!!!!!

ми ще си пея акапелно! :blink: ина4е този учебник ще го видя :curse:

Отговорено

Малко едно през друго слушаш, да ти кажа. Не става дума за певци, които обичаш, а за добри такива, от които да се учиш. Джо кокър можеш да го оставиш, неговата фразировка е строго слепена с блендата на гласа му. Виж Ковърдейл, Гилан, Синатра...стават. ма акапелно след като си го пял добре със съпровод, не така изведнъж.

Отговорено
Прогресив,

трудно ще му е с такъв учебник.

защо да му е трудно?

според мен ще му е трудно ако не познава нотите... мисля че учебника си заслужава.

Отговорено

Разбира се, че си заслужава, но той мисля не иска да стига до познаване на нотите. Човекът май просто иска да се научи да си попява и да звучи. Поне аз така разбрах.

За такъв учебник си трябва време и амбиция...той май и двете ги няма, нали Шетърхенд?

Отговорено

еми нямам амбиция да ставам велик певец!

амбициите ми са насочени главно към китарата:headbang:

просто както каза колегата искам да мога да звуча :headbang:

не да плаша хората :cheers:

Отговорено

ами сетих се че е полезен и го казах, а за това че за такъв учебник си трябва време и амбиция- си прав.

аз май никъде не прочетох че не познаваш нотите и за това го предложих...

е нищо де, на някой друг може да му е от полза... :headbang:

успех :headbang: