drizzt Публикувано Юли 30, 2005 Share Публикувано Юли 30, 2005 адски трудно ми е да покривам повече от 3 позиции с лявата ръка незнам в пръстите ли ми е проблема баре пък изобщо , натискам върху прагче до страшна болка и пак половината струни се заглушават и не звучат предполагам че не може да е от китарата. Класическа с найлонови струни и изобщо неща като -5- -4- -5- -4- -5- -5- ме отчайват -5- -4- -5- -6- -4- -4- с лявата ръка ползвам показалец среден и безименен с който и да е ми е трудно да покрия две позиции сиреч с трите пръста-три места и толкоз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 не се насилвай - това е нормален етап от техническото ти развитие, след няколко седмици ще си безпроблемен с баретата. просто си упражнявай всеки ден по малко без да има болка и стягане и ще стане скоро. успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Да, Пешо е прав. И аз преди година имах този проблем но исках да свиря ска и много ми трябваха баретата та полека лека... На класическата китара винаги е по - трудно но изчакай да мине време и ще се подредят нещата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Има ли всъщност китарист, който да не е имал проблем с баретата? Аз например вече свиря 17 години и преди около година две свирех с една група по кръчми само на акустична китара с найлонови струни и заради певиците трябваше да транспонирам почти всичко и тогава след 5-6 парчета в които 80 % от акордите са с барета ми се е***аше мамата на ръката и особено мускула между палеца и показалеца, който по това време беше добил чудовищни размери от този thumb-building. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Има ли всъщност китарист, който да не е имал проблем с баретата?Аз например вече свиря 17 години и преди около година две свирех с една група по кръчми само на акустична китара с найлонови струни и заради певиците трябваше да транспонирам почти всичко и тогава след 5-6 парчета в които 80 % от акордите са с барета ми се е***аше мамата на ръката и особено мускула между палеца и показалеца, който по това време беше добил чудовищни размери от този thumb-building. колко познато звучи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Armaggideon Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Има ли всъщност китарист, който да не е имал проблем с баретата?Аз например вече свиря 17 години и преди около година две свирех с една група по кръчми само на акустична китара с найлонови струни и заради певиците трябваше да транспонирам почти всичко и тогава след 5-6 парчета в които 80 % от акордите са с барета ми се е***аше мамата на ръката и особено мускула между палеца и показалеца, който по това време беше добил чудовищни размери от този thumb-building. Точно Какъв мускул само съм развил там Не знам дали ще се съгласите, но най-неприятния ми акорд е Ла мажор и съответните транспонации. Едва ми се събират кебабчетата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 абе аз по принцип използвам барета само в краен случай - винаги има алтернативна хватка, но понякога гласоводенето изисква да е с баре хванат акорда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Armaggideon Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 абе аз по принцип използвам барета само в краен случай - винаги има алтернативна хватка, но понякога гласоводенето изисква да е с баре хванат акорда. Аз често, мързележката, като свиря производен на Ла мажор, правя баре с показалеца и две позиции по-нататък с кутрето. 'Бал съм я първа струна, мноо важно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 точно и аз тва имах предвид - пръстовките са толкова много, че почти никога не е наложително да се ползва баре, особено в първа позиция или пък над 10-та където също е сложно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 а пък ла минор си е най-леснто баре иначе...акустична с найлонови струни? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Кофти е когато си единствена китара в групата и когато се опитваш да пълниш някакъв честотен диапазон с акорди и арпежи ала Eric Johnson...тогава не само че ти трябва баре, ами и трябва да покриеш още 4-5 прагчета с останалите пръсти (метафорично де). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bassko Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 с лявата ръка ползвам показалец среден и безимененс който и да е ми е трудно да покрия две позиции сиреч с трите пръста-три места и толкоз Епа... малкия пръст не е само за да си бъркаш в носа с него Както казваше...........а......някой. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Баретата са малък ад в началото, особено голямото :green:, но ще свикнеш да ги правиш с повечко упражнения. Ако са ти много твърди струните е трудничко - на електрическите китари, където се ползват твърди метални струни, фингърбордът е леко дъгообразен именно заради баретата. Пробвай с Western китара (с radiused фингърборд), но си поиграй и и сложи пластмасови струни и ще ти е много по-лесно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redburner Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 тех помощ, акорди и баре - не мога ... който е казал "Не мога" той не е постигнал нищо!!! Цикъл бате!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts