sandokann Публикувано Юни 23, 2008 Публикувано Юни 23, 2008 Здравейте,музикалви манияци и музиканти!За първи път пиша тук,но доколкото виждам това е единственият форум в България,където човек спокойно може да се допита до множество професионалисти за всичко свързано с музиката! На 18 години съм,свиря от 6 годишен на пиано,но не професионално,разбира се.Просто доста години вече ходя на уроци.Имам пиано,но от доста време искам и синтезатор,защото пианото вече не ме задоволява,когато свиря свободни импровизации по слух и не само по слух. Мисля,че моментът вече дойде,и засега съм се спрял на Yamaha PSR-E313. Мисля,че това е нещото което търся - хем е ентри левел като за непрофесионалисти като мен,хем има доста големи възможности.Конкретният въпрос,обаче,е следният: възможно ли е чрез връзка с флаш/компютър да бъдат добавени допълнителни ритми от миди файлове?Защото вградените,колкото и много да са,често са недостатъчни,а все пак бих искал спокойно освен класическа/техно/денс и каквато и да е музика,да мога да си свиря и типична балканска музика(или чалга ) Единственото нещо,обаче е,че почти никой синтезатор няма вградени балкански/източни ритми.Та,възможна ли е тази добавка?Съвсем приятелски питам и се надявам да няма отговори от сорта "бе мани я тая чалга".Все пак мисля,че всеки може да свири каквото иска и всеки има право да пита.Нали за това са форумите Благодаря ви предварително !! Цитирай
Mike_MnD Отговорено Юни 23, 2008 Отговорено Юни 23, 2008 (Редактирано) Възможно е качването на допълнителни стилове и песни: 373 kilobytes - място за качване има (песни - .mid, стилове - .sty) За целата ще ти е нужен обаче и USB-MIDI кабел: http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno-main.html и едно софтче на YAMAHA Musicsoft Downloader. Аз лично обаче досега не съм се занимвал да качвам миди-та на синтезатора, тъй като го ползвам само вкъщи и каквито ритми и тн, ми трябва идат от PC-то. Ами май това е, флашове и други варианти при този модел няма. Редактирано Юни 23, 2008 от Mike_MnD Цитирай
sandokann Отговорено Юни 24, 2008 Автор Отговорено Юни 24, 2008 Изясни ми се работата ! То и аз само вкъщи ще го използвам.Значи мога всичките ритми да си ги пускам директно от комп без да ги качвам на паметта.Това е най-добрият вариянт ! Цитирай
nb2002 Отговорено Юни 24, 2008 Отговорено Юни 24, 2008 Здравей, не може директно от РС-то да заредиш стил първо се качва в паметта на клавира там има място само за един user style останалата памет е за 4-5 миди-та съвета ми е намери клвир на старо които има вградени ориенталски стилове щом ти трябват примерно всички Роланд които имат OR след номера на модела има и Ямаха А300 и А1000 но определено тези на роланд примерно Е-40 OR , стар модел сравнително евтин колкото Е-313 ще ти свърши работа Цитирай
Recommended Posts