roskobosko Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 Колеги, от личен опит знам, че минералната вата не е най-добрият вариант. Първо - не е много ефективна като звукоизолация и второ, ако не е облицована с нещо отгоре е направо ужас - само да се докоснеш и почва да сърби зверски Най - добре се изолира със стари дюшеци. (може и нови ) Наистина вършат страхотна работа и при повече късмет може да се намерят без пари. Ние си окачихме дюшеци по всички стени на репетиционната плътно и мога да кажа , че почти не се чува навън. Рзбира се направихме и двойни врати с изолация от вата. Само ще ви кажа ,че свирим в жилищен блок на третия етаж и вече две години няма оплаквания от съседи. Цитирай
progressive Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 Колеги, от личен опит знам, че минералната вата не е най-добрият вариант. Първо - не е много ефективна като звукоизолация и второ, ако не е облицована с нещо отгоре е направо ужас - само да се докоснеш и почва да сърби зверски Най - добре се изолира със стари дюшеци. (може и нови ) Наистина вършат страхотна работа и при повече късмет може да се намерят без пари. Ние си окачихме дюшеци по всички стени на репетиционната плътно и мога да кажа , че почти не се чува навън. Рзбира се направихме и двойни врати с изолация от вата. Само ще ви кажа ,че свирим в жилищен блок на третия етаж и вече две години няма оплаквания от съседи. приятел, за незнам кой път в тази тема повтарям че минералната вата не е опасна! нито сърби ако я докоснеш, нито нещо друго!!! просто изолира! а и лесно се закача... за дюшеците може би е добре(можеш и да си заковеш възглавница на стената и да си почиваш прав... -майтапче... ), но ако трябва да купуваш нови изобщо няма да излезе евтино! а човека търси евтин начин за изолация... е ако изнамериш от някъде- ОК. Цитирай
roskobosko Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 Прогресив, не мога да се съглася с теб. Определено сърби много. Официално те каня да ми дойдеш на гости в репетиционната и да се поотъркаме в минералната вата да видим кой е прав. Аз просто съм го усетил и затова продължавам да си отстоявам мнението. (Все пак може би има и различни видове мин. вата, но тази беше от най-скъпата и с най-добри качества) В крайна сметка не е важно чак толкова, важното е да има желание човек и ще намери оптималния вариант. Цитирай
progressive Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 (Редактирано) Прогресив, не мога да се съглася с теб. Определено сърби много. Официално те каня да ми дойдеш на гости в репетиционната и да се поотъркаме в минералната вата да видим кой е прав. Аз просто съм го усетил и затова продължавам да си отстоявам мнението. (Все пак може би има и различни видове мин. вата, но тази беше от най-скъпата и с най-добри качества) В крайна сметка не е важно чак толкова, важното е да има желание човек и ще намери оптималния вариант. може пък аз да съм дебелокожо... и да не съм усетил като местих нашата... а и мисля че не пречи защото при нас както казах едното дублажно студио е точно с такава вата- облицована от външната страна и засега няма проблеми и оплаквания от нея... наистина има различни видове... щом така казваш ти вярвам! може и аз да бъркам... няма значение... може и наистина на двет места да е с е различна вата... а и наистина според мен това е най-евтиния и ефикасен начин... @roskobosko наистина би ми било интересно да ти видя репетиционната... че може и да посвирим... освен да се въргаляме във ватата П.П. а вашата облицована ли е? защото дори и да сърби- то ше е доста малко... питам защото наистина ми е доста странно- наистина не съм усетил сърбеж от нашата... Редактирано Август 3, 2005 от progressive Цитирай
phile Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 mineralna vata<>stqklena vata!!!!!!!! Razlichni neshta!!!!!!!! Mineralnata vata ima acoustichni svoistva -- stqklenata -- e strashno opasna i e cancerogenna -- tochno tova che sqrbi kato go barnesh -- tova sa stqklenite kristali koito ti vlizat v drobchetata i ........ Цитирай
stephen Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 един бърз комичен поглед върху разглеждания проблем - един приятел барабанист намери решение за себе си по следния начин - купи си един фургон, закара го на една поляна насред нищото зад блока си в Орландовци ( квартал на софия ) и заблуска колкото му сила държи!! псоел се събра и с музикалните си авери...проблем беше единствено прокарването на ток...а за изолация...природата, физиката и недъзите( недостатъчните способности ) на човешкия слух си оказаха влиянието ;) само дето се подкопаха основите на фургона и сега потъва....приятелят ми акзва, че е от кофти почва, но аз се съмнявам .. Цитирай
Katsko Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 е той барабаниста ако не се сети няма кой само да кажа-НЕ с кори от яйца,оти полза никвъ Цитирай
phile Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 ухххх направете разликата между честотен контрол и изолация -- корите за яйца (които са пълен боклук и не се препоръчват никъде най-малкото понеже се палят много лесно) се използват за честотен котрол -- нямат никакви изолационни свойства! Цитирай
bobalan Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 те и за честотен контрол не стават, имат "някакви" поглъщащи и разпръскващи свойства над 1кхз според мен.... Практически ако опреш да оправяш високочестотни проблеми, най-вероятно вече си решил нискочестотните, а в такъв случай според мен ще имаш финансова възможност да надскочиш корите от яйца Цитирай
phile Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 точно )))))) ... корите са пълен боклук, не исках да навлизам в diffusers/breakers/absorpers/traps, че съвсем ще стане каша Цитирай
Recommended Posts