Anahat Публикувано Юли 28, 2005 Публикувано Юли 28, 2005 Опитваме се да си оборудваме репетиционна с групата, посъбрали сме малко пари ужким, ама ни се иска да ги вложим в колкото се може по добра апаратура, вместо да инвестираме (как звучи само! ) в звукоизолацията! Последно едни майстори ни светнаха, че щяло да ни излезе "не много скъпо" - само около 25 лева на квадратен метър - да я изолираме с стереопор (листове с дебелена 4 см). Което си е адски много пари дори и за гаражчето в което ще свирим. Последно ми споменаха вариант с картони от яйца и тежки завеси, ама аз да си попитам: Известен ли е някому вариант за евтина и добра звукоизолация и би ли бил той така добър да го сподели? Благодаря предварително Цитирай
progressive Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 ами според мен тия майстори не са ви светнали, ами направо са ви светнали(с ударение на 2-та сричка!) минералната вата в зависимост от дебелината и плътноста разбира се е около 3.50лв квадратния метър(ако не се лъжа)! и тя наистина ще върши работа според мен... Цитирай
YtseJam Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 Както корите за яйца (класика в жанра), така и тежките завеси (Smokejack тук също може да потвърди), са жив ташак, щото не вършат никаква работа. Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 Дайте добри идеи за материали наистина защото скоро смятам да оборудвам една стая в мазето на новата ни къща. Бащата е строителен инжинер трябва и до него да с допитам, но не сега. Търся материал който възможно най - напълно да изолира звука в стаята.По възможност да оставя поция за гавра със стените (като рисуване например). Цитирай
progressive Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 първото което ми дойде на ум е минерална вата и ако искаш площ за рисуване слагаш и гипсокартон... и после ни каниш на изложба и джем сешън... Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 Мда, след около година Предполагам че е добра алтернатива. Сигурно е скъпичко но пък това място ще го правя за себе си така че... Цитирай
phile Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 http://www.cmusicforum.com/forum/index.php?topic=523.0 http://www.cmusicforum.com/forum/index.php?topic=193.0 http://www.cmusicforum.com/forum/index.php?topic=528.0 shte vi svqrshat rabota mislia.... Цитирай
progressive Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 Мда, след около година Предполагам че е добра алтернатива. Сигурно е скъпичко но пък това място ще го правя за себе си така че... по-горе ти написах какви спомени имам за цената на минералната вата. т.е. не е особено скъпа. за гипсокартона не си спомням каква беше цената, ама май и той не е особено скъп, въпроса е че май трудно се монтира защото лесно се чупи (поне така ми казаха-не съм слагал аз лично...). естествено можеш и без гипсокартона, но пък тогава няма да имаш къде да рисуваш... минералната вата я залепяш с лепило или я закачаш с профили. за мен това е най-ефикасния и евтин начин за звукоизолация... но може пък на някой да му хрумне и по-добра идея Цитирай
Elmo Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 минералната вата не е ли опасна??? понеза колони със сигурност е, щото като удари говорителя и като се разхвърка из стаята става нещо ужасно. Ако обаче се облицова с нещо отгоре Цитирай
progressive Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 минералната вата не е ли опасна???понеза колони със сигурност е, щото като удари говорителя и като се разхвърка из стаята става нещо ужасно. Ако обаче се облицова с нещо отгоре минералната ва та не е опасна-при нас едното студио е изолирано с такава. освен това я продават като вариант и облицована(незнам дали това е правилната дума), от едната страна с нещо като плат, така че няма никаква нужда да я облицоваш допълнително (при нас не е). ако искаш мога да снимам едно парче и да ти пратя да видиш как изглежда. Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 29, 2005 Отговорено Юли 29, 2005 Един мой бивш колега каза веднъж на друг бивш колега, че се казва "стиропор", понеже идва от стирол, щото стереопор му звучало като куадро лисица П.П. Anahat - нищо лично. Приятелски майтап. Просто се сетих за него и така. Цитирай
Elmo Отговорено Юли 29, 2005 Отговорено Юли 29, 2005 минералната ва та не е опасна-при нас едното студио е изолирано с такава. освен това я продават като вариант и облицована(незнам дали това е правилната дума), от едната страна с нещо като плат, така че няма никаква нужда да я облицоваш допълнително (при нас не е). Ако се продава облицована наистина е ОК. Ама ако си я купиш необлицована и я натъпчеш примерно в някоя колона става нещо невероятно. Като удари баса и от колоната летят миниатюрни стъкалца, които попаднали по кожата предизвикват сърбеж, а ако ги вдишаш :wall: Цитирай
Anahat Отговорено Юли 29, 2005 Автор Отговорено Юли 29, 2005 phile и progressive, благодаря ви! определено ми помогнахте iBobz, абе мислих мислих, проверих в речника на ПеЦе-то си и не можах да я намеря тая дума - нито стиропор, нити стереоплъх или други гризачи Та понеже съм фен на стереото писах си стерео... Мерси че ме светна за правилния й пис Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Юли 29, 2005 Отговорено Юли 29, 2005 Един мой бивш колега каза веднъж на друг бивш колега, че се казва "стиропор", понеже идва от стирол, щото стереопор му звучало като куадро лисица П.П. Anahat - нищо лично. Приятелски майтап. Просто се сетих за него и така. Абсолютно правилно е това за правописа. Междудругото това е немската дума... официалната е Фенилетен, а на английски е Стирен. и в русе понякога има замърсявания от заводите там... Цитирай
progressive Отговорено Юли 30, 2005 Отговорено Юли 30, 2005 минералната ва та не е опасна-при нас едното студио е изолирано с такава. освен това я продават като вариант и облицована(незнам дали това е правилната дума), от едната страна с нещо като плат, така че няма никаква нужда да я облицоваш допълнително (при нас не е). Ако се продава облицована наистина е ОК. Ама ако си я купиш необлицована и я натъпчеш примерно в някоя колона става нещо невероятно. Като удари баса и от колоната летят миниатюрни стъкалца, които попаднали по кожата предизвикват сърбеж, а ако ги вдишаш :wall: ама чакай сега :stop: минерална и стъклена вата са съвсем различни неща. минералната вата изобщо не е опасна :exclaim: а за стъклената наистина тръпката е бая неприятна ... и смешна може би... @Anahat като направиш нещо кажи как е! а ако можем да помогнем още нещо казвай... Цитирай
Recommended Posts