Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте :thumbup:

Предстои ми покупка на мониторни слушалки и се колебая между тези 2 варианта: Sennheiser HD 280 Pro Silver или AKG K271. Някой може ли да ми помогне в избора....приемам и други идеи за слушалки но да не са по-скъпи от тези, на които съм се спрял до момента. Иначе между по-ниските серии на AKG има ли разлика между К44, К55 и новия модел К77...като гледам по спецификации дават К55 като малко по-добри, но пък те са и с някаква "екстра" Turbo Bass :) Нямам възможност за момента да ги преслушам всичките и затова моля, някой ако има впечатления от такива (или други подобни слушалки) да сподели. Благодаря ви предварително! :)

Отговорено

Реших :girl_witch: ...ще купя по-евтини слушалки за записи, и ще събирам пари за студийни монитори (спрях се на KRK-RP6, RP8)

Относно слушалките искам да помоля да ми препоръчате възможно най-добрия затворен вариант за работа с кондензаторен микрофон до 100 лева максимум. За момента съм се спрял на 3-те модела на AKG - K44, K55, K77

http://www.akg.com/site/products/powerslav...view,specs.html

Какво мислите...някой има ли впечатления от К44 или новия К77....аз наскоро пробвах К55, но го сравнявах с някакво отворено АКГ за 500 лева и К55 първо ми се стори доста добре, но след като сложих другото АКГ и ... просто нямаше място за сравнение :) слушалки за 500 лева не ми се купуват, предпочитам да дам още толкова и да купя монитори :girl_witch: И затова сега чуденето е между К44, К55, К77...ще ми помогне ли някои с избора? Благодаря! :thumbs_up:

Отговорено
които и да е от евтините

Направи ми впечатление от спецификациите на 3те модела АКГ, че К44 и К77 са - "Frequency range 18 to 20,000 Hz", а К55 "Frequency range 16 to 20,000 Hz", което май е по-добре за К55, но пък К55 пише че са с "Turbo Bass" на К77 пък е дадено "Solid Bass" За съжаление в магазина, където гледах имат само К55 налични, а другите могат да ги доставят само по поръчка с капаро и няма как да преслушам К44 и К77. Какво да правя :greenangel::greenball:

Отговорено

Хмм...Най-добре е да чуеш и да си избереш.

Аз имам K-55.И съм доволен от тях.Разликата между 44 и 55 е в това, че 44 са по-малки и имат по-малко ниски.Разликата в 55 и 66 е, че 55 са затворени, а 66 - отворени.

77 са неизвестни за мен все още-не съм ги чувал и не мога да ти кажа как звучат...

Отговорено

Днес купих AKG K55 и съм доволен :) Започвам да заделям стотинки за студийни монитори, понеже мастеринг на слушалки нещо не ми допада много като идея :whistle: