Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Абе на теория го знам, ама практиката ми куца :)

Значи това означава да удряш в една посока "през струните" като заглушаваш с длан всяка струна, след като я удариш. Прави се през от 3 до 6 струни (или 7, ако имаш толкова :) ).

Свали си някое учебно видео и гледай китариста в ръцете, аз на музикантите от отдавна вече не им зяпам физиономиите :)

Отговорено

Заглушаваш с длан ли?

Според мене е по удобно просто да си вдигнеш пръста от струната, на която току що си свирил, но все пак да я докосваш. Така няма да звъни, а дясната ти ръка ще е по свободна. Според мен...

А иначе - зяпай някое видео. Мога да ти пратя и някои статии от Петручи и Малмстийн, където е добре описано.

Отговорено

Ааа, да де, вдигаш и пръста от струната :)

Абе я да спра аз да обяснявам, че ще му объркам развитието на човека :)

Отговорено
Абе на теория го знам, ама практиката ми куца :)

Значи това означава да удряш в една посока "през струните" като заглушаваш с длан всяка струна, след като я удариш. Прави се през от 3 до 6 струни (или 7, ако имаш толкова :) ).

Свали си някое учебно видео и гледай китариста в ръцете, аз на музикантите от отдавна вече не им зяпам физиономиите ;)

Не заглушаваш с длан.

За арпежите:

Когато е нагоре (от дебелите към тънките струни), заглушаваш с палеца на дясната ръка. Когато е надолу - с пръстите на лявата.

За гамовидни построения:

Пак горе-долу така, ама не точно ;) има един номер с палеца, дето триаа да го видиш на видео или от учител. И аз го уча тва сега.

Ама колко бързо може да се свири такааа! Има и една книга на Gambale - Speed picking - за sweep. Ако я искаш, кажи.

Отговорено

Значи суип пикинг е : когато свириш от горе надолу по 3 тона на струна всяка следваща струна пак да започва отгоре надолу или 6 struna П V П- 5 struna П V П 4 struna П V П i tn .Ot 1 struna към 6 е V П V V П V V П V .

В общи линии така свири малмстийн.

Отговорено

Sweep picking малко ме заебава... нещо не мие мн. комфортно като немога да изсвиря нещо, а като пробвам нещо където често се използва, мнооого трундо успявам :stop:

• 4 years later...
Отговорено

Aма не знам защо първата работа на някой нов потребител е да се зарови назад по страниците и да извади някоя тема на 3-4 години.Абе хора, гледайте малко, пише си датата на поста.Извинявам се, че заради мен тази тема ще се задържи на първа страница.