nikolai s4 Публикувано Май 26, 2008 Публикувано Май 26, 2008 Здравейте колеги.Интерисувам се от една марка клавири Курсел.Може ли някой да ми каже нещо повече за нея. Цитирай
Roevers Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Ами на първо време че става въпрос за Kurzweil Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Май 30, 2008 Отговорено Май 30, 2008 И какво точно те интересува ? Цитирай
nikolai s4 Отговорено Юни 5, 2008 Автор Отговорено Юни 5, 2008 И какво точно те интересува ? Какво ви е мнението за тази марка клавири.Добри ли са като инструменти. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 (Редактирано) Въпросът е много комплексен. Марката е известна с добрите си тежки клавиатури, доколтото знам е немска, имат много добра лаборатория. Откъм възможности - има много добри модели - К2500, К2600, K2600X, K2661, но са и бая скъпи. Има и един друг момент - в България сервизното обслужване на тези модели и пълна мъгла. Тука поддръжка има предимно на Yamaha, Korg, Roland. А за тези пари, които ще дадеш за Kurzweil-a ми се струва по-удачно да си вземеш пак висок клас Ямаха или Корг - Yamaha motif es или XS, Korg Triton Extreme. Успех! Редактирано Юни 5, 2008 от Stoyko Lisichkov Цитирай
nikolai s4 Отговорено Юни 5, 2008 Автор Отговорено Юни 5, 2008 Въпросът е много комплексен. Марката е известна с добрите си тежки клавиатури, доколтото знам е немска, имат много добра лаборатория. Откъм възможности - има много добри модели - К2500, К2600, K2600X, K2661, но са и бая скъпи. Има и един друг момент - в България сервизното обслужване на тези модели и пълна мъгла. Тука поддръжка има предимно на Yamaha, Korg, Roland. А за тези пари, които ще дадеш за Kurzweil-a ми се струва по-удачно да си вземеш пак висок клас Ямаха или Корг - Yamaha motif es или XS, Korg Triton Extreme. Успех! Аз гледах един К2000 и ми хареса.За солиране клавиатурата е страхотна,а на мен ми трябва нешто такова.А и като звук е добьр.благодаря за информацията. Цитирай
Roevers Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 Не, американска. Може да се каже и корейска, защото са купени от Hyundai. Както и да е. Самият Курцвайл е ебати пича. Занимава се и със синтез на говор в помощ на слепите. Има дузина книги. Истински учен. Клавирите са повече революционни, отколкото ширпотребни. Съчетаватстрашно много видове синтез в нещо като доста свободна матрица. В сравнение с Kurzweil Motif-а е просто свирка с пресети, ако говорим за синтез на звук. И обратното де, споменатите коргове и ямахи по-стават за свирене. Иначе семплите им много ги хвалят - толкова добре били направени, че още се използвали семплите от първия им звяр през 80-те. И не става въпрос за мегабайти, а за хитро измислен инструмент дето да звучи живо и експресивно. Ама те хвалят всеки клавир от висок клас. Така или иначе откъм подръжка действително Курсела отива много назад в сравнение с японските машинки. Цитирай
Recommended Posts