Roevers Публикувано Май 25, 2008 Публикувано Май 25, 2008 Значи имам отскоро един Roland JX8P - т.е. доста стара машина ако това има значение, значи в момента в който пусна SONAR, той изпраща някакво съобщение и край, вече не може да се избират патчове, или пък като ги набирам, цифрите очевидно се сменят, но името и блендата остават същите, и трябва в крайна сметка да го рестартирам. Та някой има ли представа какво съобщение изпраща Sonar при стартирането си, и дали може да се дезактивира отнякъде; четох нещо подобно в някакъв форум, но не записах линка и сега не мога да го намеря и не знам как точно да търся, защото думата "увисвам" беше някакъв сленг и не се сещам как беше на английски, пък и не си спомням в крайна сметка дали на пича му бяха отговорили, защото тогава не ме интересуваше. Иначе май няма да ми стане най-любимата машина, но е малко тъпо усещане. Цитирай
mitkoM Отговорено Май 26, 2008 Отговорено Май 26, 2008 защо си включил клавира с два миди кабела остави си само roland midi out-----soundkarta midi in Цитирай
Roevers Отговорено Май 26, 2008 Автор Отговорено Май 26, 2008 За да го управлявам по MIDI. Ако го ползвах само като клавиатура, щеше да ми е все едно и каква е блендата в момента, нали така. Цитирай
mitkoM Отговорено Май 26, 2008 Отговорено Май 26, 2008 намери си program change или на rolanda или на сонара и го изключи Цитирай
Roevers Отговорено Май 27, 2008 Автор Отговорено Май 27, 2008 (Редактирано) Малък ъпдейт - не е Program Change: има някаква функция Local On/Off, която служи да "разделя" клавиатурата от самия звуков модул, т.е клавиатурата само предава по MIDI, а звук излиза само ако е вкаран по MIDI. Сонар с пускането си праща съобщение, което прави тази функция на Off. И не разбрах дали може да се изключи. Единственото, което ма мога да направя, е да изключа Sysx съобщенията, но не искам защото синта се програмира по Sysx; или да го рестартирам, което и правя. (И от друга страна тази функция Local би била хитра, ако го използвах като мастър кийборд. Така упраляваш напр. друго MIDI устройство, без да ти се меси собствения звук на свирката.) Редактирано Май 27, 2008 от Roevers Цитирай
the_man_who Отговорено Май 27, 2008 Отговорено Май 27, 2008 Потърси в сонара дали няма от къде да се включи midi thru. Така това, което стига до него ще може да се връща обратно от сонара към роланда. Поздрави Цитирай
Roevers Отговорено Май 28, 2008 Автор Отговорено Май 28, 2008 Да, 'Input Echo' е в случая, и по принцип за MIDI траковете стои на Auto Thru. Но връща само когато си на съответния трак. Иначе пак му е блокирано самостоятелното функциониране. Ама явно това е начина. Thx Цитирай
scaldor Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 само между другото JX8P е синта от прословутия "брас-лийд" на Europe от The Final Countdown на времето се носеха легенди че е DX7 или Oberheim OBX но...верният отговор е JX8P Цитирай
Roevers Отговорено Юни 10, 2008 Автор Отговорено Юни 10, 2008 (Редактирано) То май доста от добрите лийдове-резачки се оказват Роландски, ако човек си пада Нали те са си вкарали и прословутия Supersaw впоследствие А аз уж го взех заради мекото звучене Редактирано Юни 10, 2008 от Roevers Цитирай
Recommended Posts