Jump to content
Българският форум за музиканти

Неприменно ли трябва да има вата в колоните


isv

Recommended Posts

Здравейте!

 

Купих си колони , Pioneer CS 3070. Всичко по принцип си им е на място , но много ме озадачава липсата на звукопоглъщаща вата в кутията. Задължително ли е все пак винаги наличието на такава. Явно така са проектирани и ако сам сложа, може би само ще влоша звученето.Колоните са с басрефлектор (неуплътнени)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звукопоглъщащите материали в озвучителните тела се слагат основно за да намалят стоящите вълни в кутията с което се намалява "бумтенето" и нежеланите резонанси на кострукцията... Доста от съвременните "колони" макар външно да изглеждат с прост басрефлекс може зад него да стои нещо по-сложно като например TL (трансмисионна линия) която просто казано представлява "канал" вътре в тялото с определена форма по която се движи звуковата вълна преди да излезе от отвора... та запълването на подобен вид конструкция пречи на нормалната и работа. Обикновено се слага по малко, но само на определени места по стените вътре. Не знам в случаят твоите дали са такива :surprise: но идеята ми е, че щом производителите не са счели за нужно да сложат значи не е :surprise: Все пак това е PIONEER не ги правят тези неща от вчера :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали трябва да има звукопоглъщащ материал отвътре зависи от много неща, включително и дали колоната е облечена с плат или не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.