isv Публикувано Май 11, 2008 Публикувано Май 11, 2008 Здравейте! Купих си колони , Pioneer CS 3070. Всичко по принцип си им е на място , но много ме озадачава липсата на звукопоглъщаща вата в кутията. Задължително ли е все пак винаги наличието на такава. Явно така са проектирани и ако сам сложа, може би само ще влоша звученето.Колоните са с басрефлектор (неуплътнени) Цитирай
MR_STENCH Отговорено Май 12, 2008 Отговорено Май 12, 2008 Звукопоглъщащите материали в озвучителните тела се слагат основно за да намалят стоящите вълни в кутията с което се намалява "бумтенето" и нежеланите резонанси на кострукцията... Доста от съвременните "колони" макар външно да изглеждат с прост басрефлекс може зад него да стои нещо по-сложно като например TL (трансмисионна линия) която просто казано представлява "канал" вътре в тялото с определена форма по която се движи звуковата вълна преди да излезе от отвора... та запълването на подобен вид конструкция пречи на нормалната и работа. Обикновено се слага по малко, но само на определени места по стените вътре. Не знам в случаят твоите дали са такива но идеята ми е, че щом производителите не са счели за нужно да сложат значи не е Все пак това е PIONEER не ги правят тези неща от вчера Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Май 13, 2008 Отговорено Май 13, 2008 Дали трябва да има звукопоглъщащ материал отвътре зависи от много неща, включително и дали колоната е облечена с плат или не. Цитирай
Recommended Posts