maringtr Публикувано Юли 19, 2005 Публикувано Юли 19, 2005 (Редактирано) Абе, на мене ли нещо не ми е в ред в конфигурацията, или просто всички Boss-ове са такива? Навремето ми дадоха да пробвам HM-2 (един такъв на цвят досущ като MT-2, само че много по-стар модел, вече излязъл от производство). И кво, цял ден ръчках настойки на педала и ампа и все накрая получавах яко требъл и много слаб бас... Вчера ми дадоха да пробвам DS-1 - същата работа, малко по-добре де, ама пак - яко требъл, слаб бас, ако искам да няма яко требъл, тогава звука става някъв размазан с много бас и средни... Всички Босове ли си така с яко требъл, или аз съм куц келеш и нищо не разбирам от ефекти, настройки на звука и т.н. Редактирано Юли 19, 2005 от dark Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Абе, на мене ли нещо не ми е в ред в конфигурацията, или просто всички Boss-ове са такива? Навремето ми дадоха да пробвам HM-2 (един такъв на цвят досущ като MT-2, само че много по-стар модел, вече излязъл от производство). И кво, цял ден ръчках настойки на педала и ампа и все накрая получавах яко требъл и много слаб бас... Вчера ми дадоха да пробвам DS-1 - същата работа, малко по-добре де, ама пак - яко требъл, слаб бас, ако искам да няма яко требъл, тогава звука става някъв размазан с много бас и средни... Всички Босове ли си така с яко требъл, или аз съм куц келеш и нищо не разбирам от ефекти, настройки на звука и т.н. По принцип камиончетата са така конструирани- още на входа на пътя на сигнала има кондензатор със такава стоиност която ти орязва честотната лента откъм ниски честоти и подчертава високите. После босовете са конструирани за масово ползване за сякакви китари и всякакви ампове - тва е супер компромисно. Така че за мене камиончетата са за масовия потребите- в повечето случай непрофесионален - говоря основно за дист камионите не за дръгите видове ефекти. Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Немодифицираните Boss-ове никога не са ме кефили,имах един DS-1 моднат от Analog Man и беше супер як за ръгане в усилвател.Единствения път,когато ме е кефил фабричен Boss DS-1 беше ръгнат към Roland Jazz Chorus кубе,но може би защото беше от старите серии педали. Владо Цитирай
maringtr Отговорено Юли 19, 2005 Автор Отговорено Юли 19, 2005 Ясно, щото утре си взимам Зуум-а и се притеснявах да не би аз нещо да не съм прее*ал системата... Ама явно са нормални силните високи... Мерси хора! Цитирай
stratocaster Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Абе, на мене ли нещо не ми е в ред в конфигурацията, или просто всички Boss-ове са такива? Навремето ми дадоха да пробвам HM-2 (един такъв на цвят досущ като MT-2, само че много по-стар модел, вече излязъл от производство). И кво, цял ден ръчках настойки на педала и ампа и все накрая получавах яко требъл и много слаб бас... Вчера ми дадоха да пробвам DS-1 - същата работа, малко по-добре де, ама пак - яко требъл, слаб бас, ако искам да няма яко требъл, тогава звука става някъв размазан с много бас и средни... Всички Босове ли си така с яко требъл, или аз съм куц келеш и нищо не разбирам от ефекти, настройки на звука и т.н. в какво го включваш? ако е в пц-то ти требе спикър симулатор Цитирай
maringtr Отговорено Юли 19, 2005 Автор Отговорено Юли 19, 2005 В кубе много ясно... То иначе не може да се извади готин саунд... Цитирай
stratocaster Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 В кубе много ясно... То иначе не може да се извади готин саунд... земи един еквалайзер и режи най високоте. 6,4 исля че Цитирай
maringtr Отговорено Юли 20, 2005 Автор Отговорено Юли 20, 2005 Е тоя Boss не е мой, просто ми го дадоха... Все пак дай повече инфо за еквалайзера, че другия китарист го ползва - да извади готин саунд момчето Цитирай
stratocaster Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 еми трябва ти обикновен китарен еквалайзер. аз продавам един такъв.... Цитирай
maringtr Отговорено Юли 20, 2005 Автор Отговорено Юли 20, 2005 Пиши ми на лична какъв е и колко струва... Цитирай
Recommended Posts