tsonev Публикувано Май 10, 2008 Публикувано Май 10, 2008 аз свиря на пияно и никога не съм свирил в кръ4ми пък имам мерак това лято да свиря,но незнам дали само с импровизаций става 6тото съм слу6ал музиканти по кръ4мите и това което свиреха бе6е малко сложно за импровизация.Въпроса ми е ако свирите по ноти от къде вземате нотите на парчетата? Цитирай
savov Отговорено Май 10, 2008 Отговорено Май 10, 2008 За кръчма не ти трябват ноти... трябват ти само акордите на песните...а ако ги хващаш по слух-супер. Другото става на момента ако те бива! Доста "музиканти" са добри с нотите а пък със слуха ги няма никакви!?! Така, че действай! Успех! Цитирай
selskooro Отговорено Май 10, 2008 Отговорено Май 10, 2008 Колега при музиката в кръчмите няма ноти, вярвай ми !! Тва трябва да ти дойде отвътр вярвай ми !!! Цитирай
Killerbee Отговорено Май 12, 2008 Отговорено Май 12, 2008 аз свиря на пияно и никога не съм свирил в кръ4ми пък имам мерак това лято да свиря,но незнам дали само с импровизаций става 6тото съм слу6ал музиканти по кръ4мите и това което свиреха бе6е малко сложно за импровизация.Въпроса ми е ако свирите по ноти от къде вземате нотите на парчетата? Няма ноти за кръчмарска музика Всичко по слух трябва да си вадиш. Цитирай
kalinpetkov Отговорено Май 13, 2008 Отговорено Май 13, 2008 То като се замисли човек ноти няма за много неща, не само за кръчмарска музика... А, между другото за каква песен трябват ноти..."Елена, Елена???????.........." Цитирай
divailo Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 Един добър музикант трябва да може както да свири по ноти, така и по слух. И не виждам защо някои хора се присмиват на свиренето по ноти. Вярно, че не всичко може да бъде описано с ноти (например различни маками и специфични за дадена фолклорна област орнаменти в народната музика, а предполагам и в другите стилове музика философията е сходна), но един музикант, който уважава себе си и се има за грамотен не може да отхвърля свиренето по ноти. Цитирай
tony78 Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 С ноти и без ноти весе същите пари ще вземеш.Така че няма значение важното е да си в играта Цитирай
barni Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 tony78 идеята е дали има ноти за кръчмарската музика.Пак има един лаф относттно това дали с ноти или без парите са едни и същи, сиреч с ноти няма банкноти Цитирай
kalinpetkov Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 divailo: ВСИЧКО!!! може да бъде написано. Какво като е в някой макам или има орнаменти??? Няма ли означение в нотописа за украшения!!! Цитирай
divailo Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 divailo: ВСИЧКО!!! може да бъде написано. Какво като е в някой макам или има орнаменти??? Няма ли означение в нотописа за украшения!!! Има разбира се Но едно украшение може да бъде изсвирено по 10 начина от 10 музиканти. А и примерно как ще напишеш че свириш шопски морденти или трилери и тракийски такива? Все по един и същ начин ще ги означиш на петолинието. Чак всичко не може да се напише, но да кажем 90-95% от него ... останалите 5-10% идват от изпълнителя и от особеностите да дадената фолклорна област според мен Цитирай
Recommended Posts