Jump to content
Българският форум за музиканти

комбинацията 2-в-1 жива ли е още при вас?


Recommended Posts

След като поразгледах снимките на колегата The Crow и отбелязах присъствието на навяващите носталгия две аматски и една тактонска стойка, реших да отделим въпроса, който ми хрумна, в нова тема.

 

Та ясно е на всички, че сме тръгнали всички от небезизвестната комбинация 2-в-1 (както някой мъдро я нарече в темата за първите барабани). Също така и всеки от нас през годините малко или много се е постарал да я избегне и превъзмогне.

 

Но синилата от бича и следите от теглото винаги остават и като се позамислих, по моите барабани все още има от какво да се срамувам, а именно:

 

1. Mounting bracket за съспеншъна на сопрано барабанчето ми (тактон, от старите, а врътката е от Амати, новите):

takton.jpg

 

2. Гумичка, забучена в края на стойката за дайрето (от крак на каса Амати, от новите):

amati2.jpg

 

3. Същата гумичка, тоя път в края на стойката за каубела (пак от крак на каса Амати, от новите), плюс бонус - bracket за закачане на самия каубел (изобретен от ограничителна скоба от стойка за том Амати, пак от новите):

amati1.jpg

 

При вас има ли такива елементи на стила/срама? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разбира се! На снимката на The Crow се виждат едни други тупани. Аз свиря на тях! Освен комбинациите, има и самоделни стойки, които въпреки всичко са доста успешни! Важно е да се импровизира! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тея гумички за какво ги слагаш?А тази тактонска стойка дето я си я видял с китаеца не е моя ,просто я сложих за да си посвиря на китаеца .Просто нямам стойки и за това ,а имам още два чинела на Meinl ,които си стоят в нас 1 година вече и не са използвани .А иначе имам е стойка за микрофон на ,която съм сложил два чинела ,ама после ще обяснявам ,защото бързам сега :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

В първият ми комплект стойката на snare-а беше самоделка изработена от долната част на офис стол ;)

Няма да коментирам какъв звук вадеше горе споменатия snare

В момента ми служи за нещодържач (държа си палките върху него за по-голямо удобство) :cheers:

Редактирано от Anakon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебавайте се вие...аматито е сила...талшид...ама сила...мен си ме кефи...вие си говорете колко ви е срам от вашите стари барабаните, но всеки си е тръгнал от някъде и после да се ебаваш колко зле малко не е коректно към другите дето сега започват. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебавайте се вие...аматито е сила...талшид...ама сила...мен си ме кефи...вие си говорете колко ви е срам от вашите стари барабаните, но всеки си е тръгнал от някъде и после да се ебаваш колко зле малко не е коректно към другите дето сега започват. ;)

Не мисля че някой се ебава с когото и да било

Всъщност моя първи комплект представляваше хилка за тенис на маса...и 2 скапани палки

Знам какво е да искаш а да нямаш

Бих използвал думата съчувствие, не ебавка или нещо такова

 

Айде поздрави на всички - начинаещи или напреднали ;)

:cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебавката си е ебавка-още тропам на Тактон и барабанчето е метално-мисля че Амати,но мисля ,че стария комплект когато е стегнат и добре поддържан,с нови кожи и смазани механизми върши добра работа....Още повече че като седна на някой по-готин комплект се чувствам като от стар голф изваден и пъхнат в Макларъна на Кими Раиконен....

Ех -някои ден ще имам Тама или Сонор,но това е друга тема:happy:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жива, жива е комбинацията!!! И как иначе? Както е казал добрия стар чичко Марк Твен: "Работата не е в парите, а в тяхното количество". А едно време и пари да имаш, ако не можеш да излезеш в чужбина, пак на "Тактон" или "Амати" ще свириш... При мене комбинацията е повече от две в едно, по отношение на стойките за чинели: 2 "Тактон", 2 "Ню саунд", 4 "Ямаха", 1 "Сонор".

Иначе съм по-голям фен на "Тактон", отколкото на "Амати", защото механиката на последните е меко казано несериозна като сплав. Особено на новите модели резбите в гнездата, в които се навиват перчатките изпускат само при един по-нахъсен поглед. Та откакто една "аматска" стойка ми срина райда (?!?!) по време на участие в "пънча", изхвърлих всичко "аматско", което имах.

Иначе у нас има още чаркове от "Тактон": рингове, машинки, болтчета... Добре, че имаше "Тактон" и "Амати" едно време, за да ни има нас сега! Хайде, за "Тактон" и "Амати" ;););):headbang::cheers::cheers:

 

П.П. Между другото, едната ми "тактонска" стойка, която е на ни повече, ни по-малко от 27 години(!), крепи от 1987 година до днес 22'' зилджан Истанбул, който е доста тежичък и иска яко млатене за да не звучи като надгробна камбана. ;)

 

П.П.П. Ред Бул Дог, прав си! С добри кожи, "Тактон" звучи по-добре от някои талашитени конвейерни серии с могъщи фирмени имена, правени на около 2-3 хиляди км. от фирмата майка и внасяни на безценица у нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, това е вярно само за тия последните тактони, които все пак се сетиха да ги правят от истинско дърво. Защото не знам дали всеки от вас е имал досег, но наред с класическите талашитени с реинфорсмънт рингове отвътре и винтидж ламаринените, съществуват и едни от истински неподправен шперплат, точно като трабантите. Без майтап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
"TRABANT Maple custom"

TRABANT "Картон" Custom ;) haha :ph34r:;)

 

по моите вече няма следи от минали години, с изключение на няколкото стари очукани чинела Z-planet ,дето си стоят в мазето и почиват в мир

Редактирано от CheF
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.