YtseJam Публикувано Юли 16, 2005 Публикувано Юли 16, 2005 След като поразгледах снимките на колегата The Crow и отбелязах присъствието на навяващите носталгия две аматски и една тактонска стойка, реших да отделим въпроса, който ми хрумна, в нова тема. Та ясно е на всички, че сме тръгнали всички от небезизвестната комбинация 2-в-1 (както някой мъдро я нарече в темата за първите барабани). Също така и всеки от нас през годините малко или много се е постарал да я избегне и превъзмогне. Но синилата от бича и следите от теглото винаги остават и като се позамислих, по моите барабани все още има от какво да се срамувам, а именно: 1. Mounting bracket за съспеншъна на сопрано барабанчето ми (тактон, от старите, а врътката е от Амати, новите): 2. Гумичка, забучена в края на стойката за дайрето (от крак на каса Амати, от новите): 3. Същата гумичка, тоя път в края на стойката за каубела (пак от крак на каса Амати, от новите), плюс бонус - bracket за закачане на самия каубел (изобретен от ограничителна скоба от стойка за том Амати, пак от новите): При вас има ли такива елементи на стила/срама? Цитирай
bradata Отговорено Юли 16, 2005 Отговорено Юли 16, 2005 Има разбира се! На снимката на The Crow се виждат едни други тупани. Аз свиря на тях! Освен комбинациите, има и самоделни стойки, които въпреки всичко са доста успешни! Важно е да се импровизира! Цитирай
The Crow Отговорено Юли 16, 2005 Отговорено Юли 16, 2005 А тея гумички за какво ги слагаш?А тази тактонска стойка дето я си я видял с китаеца не е моя ,просто я сложих за да си посвиря на китаеца .Просто нямам стойки и за това ,а имам още два чинела на Meinl ,които си стоят в нас 1 година вече и не са използвани .А иначе имам е стойка за микрофон на ,която съм сложил два чинела ,ама после ще обяснявам ,защото бързам сега . Цитирай
HanSolo Отговорено Юли 16, 2005 Отговорено Юли 16, 2005 (Редактирано) Един барабанист,не бива да бъде сноб ,не дръж на тия неща! "3 в 1" на Ъпсурт е най-добрата комбинация Редактирано Юли 16, 2005 от HanSolo Цитирай
YtseJam Отговорено Юли 16, 2005 Автор Отговорено Юли 16, 2005 Неочаквана комбинация - не три, а две в едно - фелацио! Цитирай
Anakon Отговорено Юли 17, 2005 Отговорено Юли 17, 2005 (Редактирано) В първият ми комплект стойката на snare-а беше самоделка изработена от долната част на офис стол Няма да коментирам какъв звук вадеше горе споменатия snare В момента ми служи за нещодържач (държа си палките върху него за по-голямо удобство) Редактирано Юли 17, 2005 от Anakon Цитирай
Paliev The Butcher Отговорено Юли 17, 2005 Отговорено Юли 17, 2005 Ебавайте се вие...аматито е сила...талшид...ама сила...мен си ме кефи...вие си говорете колко ви е срам от вашите стари барабаните, но всеки си е тръгнал от някъде и после да се ебаваш колко зле малко не е коректно към другите дето сега започват. Цитирай
Anakon Отговорено Юли 17, 2005 Отговорено Юли 17, 2005 Ебавайте се вие...аматито е сила...талшид...ама сила...мен си ме кефи...вие си говорете колко ви е срам от вашите стари барабаните, но всеки си е тръгнал от някъде и после да се ебаваш колко зле малко не е коректно към другите дето сега започват. Не мисля че някой се ебава с когото и да било Всъщност моя първи комплект представляваше хилка за тенис на маса...и 2 скапани палки Знам какво е да искаш а да нямаш Бих използвал думата съчувствие, не ебавка или нещо такова Айде поздрави на всички - начинаещи или напреднали Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 Ебавката си е ебавка-още тропам на Тактон и барабанчето е метално-мисля че Амати,но мисля ,че стария комплект когато е стегнат и добре поддържан,с нови кожи и смазани механизми върши добра работа....Още повече че като седна на някой по-готин комплект се чувствам като от стар голф изваден и пъхнат в Макларъна на Кими Раиконен.... Ех -някои ден ще имам Тама или Сонор,но това е друга тема) Цитирай
imperor Отговорено Юли 27, 2005 Отговорено Юли 27, 2005 Жива, жива е комбинацията!!! И как иначе? Както е казал добрия стар чичко Марк Твен: "Работата не е в парите, а в тяхното количество". А едно време и пари да имаш, ако не можеш да излезеш в чужбина, пак на "Тактон" или "Амати" ще свириш... При мене комбинацията е повече от две в едно, по отношение на стойките за чинели: 2 "Тактон", 2 "Ню саунд", 4 "Ямаха", 1 "Сонор". Иначе съм по-голям фен на "Тактон", отколкото на "Амати", защото механиката на последните е меко казано несериозна като сплав. Особено на новите модели резбите в гнездата, в които се навиват перчатките изпускат само при един по-нахъсен поглед. Та откакто една "аматска" стойка ми срина райда (?!?!) по време на участие в "пънча", изхвърлих всичко "аматско", което имах. Иначе у нас има още чаркове от "Тактон": рингове, машинки, болтчета... Добре, че имаше "Тактон" и "Амати" едно време, за да ни има нас сега! Хайде, за "Тактон" и "Амати" П.П. Между другото, едната ми "тактонска" стойка, която е на ни повече, ни по-малко от 27 години(!), крепи от 1987 година до днес 22'' зилджан Истанбул, който е доста тежичък и иска яко млатене за да не звучи като надгробна камбана. П.П.П. Ред Бул Дог, прав си! С добри кожи, "Тактон" звучи по-добре от някои талашитени конвейерни серии с могъщи фирмени имена, правени на около 2-3 хиляди км. от фирмата майка и внасяни на безценица у нас. Цитирай
YtseJam Отговорено Юли 27, 2005 Автор Отговорено Юли 27, 2005 Разбира се, това е вярно само за тия последните тактони, които все пак се сетиха да ги правят от истинско дърво. Защото не знам дали всеки от вас е имал досег, но наред с класическите талашитени с реинфорсмънт рингове отвътре и винтидж ламаринените, съществуват и едни от истински неподправен шперплат, точно като трабантите. Без майтап. Цитирай
CheF Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 (Редактирано) "TRABANT Maple custom" TRABANT "Картон" Custom haha по моите вече няма следи от минали години, с изключение на няколкото стари очукани чинела Z-planet ,дето си стоят в мазето и почиват в мир Редактирано Юли 28, 2005 от CheF Цитирай
Recommended Posts