Басурендер Публикувано Април 24, 2008 Публикувано Април 24, 2008 Винаги ми е било интересно да се заслушвам в бас линията при класическото реге. Използват много интересни хватки , и трудни ритъм фигури. Нека ако някой свири реге да сподели ..аз не свиря реге , но нищо чудно причината да е , че не ми се отдава. Иначе ми е много приятно да слушам... Ето как звуча като се опитвам да правя реге... http://4storing.com/fzpkf/4c563a243849cef6...f2ce7123a6.html Цитирай
anadem Отговорено Април 25, 2008 Отговорено Април 25, 2008 Бях свалял някъде от нета една школа с точно разни класически бас реге линии като към нея имаше и мп3-ки, ако те интересува пиши едно Л.С. и ще я изровя някъде от компа . Цитирай
BlueZone Отговорено Април 25, 2008 Отговорено Април 25, 2008 (Редактирано) Регето като цяло се базира на тъй наречения off-beat. С малко повече анализ може да се установи, че конкретно баса много често (да не кажа почти винаги), свири на всякакви други времена, само не и на силните, като фигурите се базират предимно на терцови, големи секстови и квинтови тонове (както и основен тон разбира се). Послушай повечко стари реге изпълнители, поизвади туй-онуй и ще му схванеш принципа. Не е чак такава философия Редактирано Април 25, 2008 от BlueZone Цитирай
Recommended Posts