fuzzy_lumpkin Публикувано Април 17, 2008 Публикувано Април 17, 2008 Здравейте колеги Искам да Ви помоля за съвет. Живея в апартамент в панелен блок и общо взето изолацията е нулева (чувам мелоията на телефона на съседа отгоре !). И сега съм изправен пред дилема - дали да си купя Practise Pads http://www.oaktreeent.com/web_photos/band_...Set_Red_web.jpg или да си купя КОМПЛЕКТ и да го заглуша с ГУМИ http://www.drumshack.co.uk/product.asp?num...=&PT_ID=235. Ясно е, че вторият вариянт е в пъти по-добър въпреки няколкото стотачки отгоре... Обаче точно тука идва колебанието от моя страна- аз вече съм свирил на барабан (соло) заглушен с гума и баса си го има колкото си искаш . А си представям ако заглуша касата ! при това мисля да си набавя и кардан !!! А при Practise Pad - овете това "бумкане" го няма. И при положение, че вече споменах за "изолацията" нещата клонят повече към падовете....Затова искам да се консултиам с някой които може да ме насочи какво да напрявя, защото ако звука не е толкова силен при Гумите ще започна да събрам за комплект. А и btw мислел съм за електронни барабани, обаче струват колкото един доста приличен сет и "....е не си ли е акустичният "чист" звук простооо....." . Така че моля за съвети и БЛАГОДАРЯ предварително ! Цитирай
tupoto kopele Отговорено Април 17, 2008 Отговорено Април 17, 2008 Моят съвет е да си купиш падове...но не като тия на снимката, защото са с кожи и вдигат адския шум...купи си гумени падове. Електронните барабани според също са супер зле..нищо общо с барабани (не съм пробвал най-скъпите вариантите, но средните като цена са трагедия) аз лично ползвам падове много отдавна и за мен това е варианта. Успех Link Този сет за мен идеалният вариант...съобразено и с цената. Цитирай
evans Отговорено Април 17, 2008 Отговорено Април 17, 2008 Мисля че първият вариант е по- добър,даже и аз мисля да си купувам такова нещо.Иначе ако си избрал твърдо вторият вариант,бих те светнал на една далавера,отиваш в някой магазин за авточасти и си купуваш гумени стелки за кола,тия където се слагат в купето,режеш ги и заспиват,общо взето материалът и на двте е един и същ. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Април 18, 2008 Отговорено Април 18, 2008 Мда..и накрая със стелките дори може да ти излезе по-скъпо Цитирай
evans Отговорено Април 20, 2008 Отговорено Април 20, 2008 (Редактирано) Мда..и накрая със стелките дори може да ти излезе по-скъпоКато е скъпо има и друг начин ,отиваш и ги гепваш без пари Редактирано Април 20, 2008 от evans Цитирай
fuzzy_lumpkin Отговорено Април 21, 2008 Автор Отговорено Април 21, 2008 Моят съвет е да си купиш падове...но не като тия на снимката, защото са с кожи и вдигат адския шум...купи си гумени падове. Електронните барабани според също са супер зле..нищо общо с барабани (не съм пробвал най-скъпите вариантите, но средните като цена са трагедия) аз лично ползвам падове много отдавна и за мен това е варианта. Успех Link Този сет за мен идеалният вариант...съобразено и с цената. Можеш ли, да ми кажеш откаде мога да си намеря такъв "сет", защото обиколих музикалните магазини и общо взето всичките предлагани падове са с кожи....? Цитирай
tupoto kopele Отговорено Април 21, 2008 Отговорено Април 21, 2008 Ами можеш единствено да си го поръчаш онлайн (засега)...или поне аз не съм виждал в БГ.... Цитирай
bisserm Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 Здравейте, ами относно практис падове - можеш и сам да се справиш т.е. да си направиш - материали : PVC тръби ф2,5 - около 5 метра, няколко тройници или ъгли, 4-5 кръгчета от дърво или хилки за тенис на маса, скоби за захващане и гумени подложки за комп. мишка търсиш от по-дебелите с плат отгоре които са + малко труд и се получава супер. За кика - малко фантазия можеш да проявиш и си готов. Аз си бях направил такива падове с фус и чинели. ако искаш мога да ти пратя снимка за да си спретнеш едни падове ако ти се занимава, щото докато го измислиш като конструкция е по-трудната част отколкото да ги направиш. Иначе не е е кой знае каква работа ... С гумите - доста безшумни са и е приятно за тропане. Сега съм с електронни барабани - среден клас с кожи - доста по-шумни са и звука им е по-дразнещ , ... със слушалки става но - надуваш звука за да не чува плющенето и по някое време ти гръмва главата имаче за си пускаш плейбеци и топаш MP3-ки - с електронните е по-яко .... а и в крайна сметка гумите за мишка върху кожите на електронните дават добър ефект за безшумност Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 Бисер е абсолютно прав. Въпросния тренажор от PVC и подложки за мишка го купих от него и вече почти година ми върши превъзходна работа. Определено е наложително да си имаме по едно такова чудо вкъщи за редовни упражнения. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 Не че не става с някви такива сглобени измислици...и аз съм с такова в момента...но при условие, че вече за 200-300 лв. можеш да си вземеш супер як практис сет Цитирай
bisserm Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 Бисер е абсолютно прав. Въпросния тренажор от PVC и подложки за мишка го купих от него и вече почти година ми върши превъзходна работа. Определено е наложително да си имаме по едно такова чудо вкъщи за редовни упражнения. Марине, радвам се, правените практис падове ти вършат работа ако ти кажа, че пак се замислям да си направя, въпреки че имам и акустични и електронни барабани те не са там където живея и май пак ще си спретна едни практис падове за в къщи :) Цитирай
fuzzy_lumpkin Отговорено Април 22, 2008 Автор Отговорено Април 22, 2008 Здравейте, ами относно практис падове - можеш и сам да се справиш т.е. да си направиш - материали : PVC тръби ф2,5 - около 5 метра, няколко тройници или ъгли, 4-5 кръгчета от дърво или хилки за тенис на маса, скоби за захващане и гумени подложки за комп. мишка търсиш от по-дебелите с плат отгоре които са + малко труд и се получава супер. За кика - малко фантазия можеш да проявиш и си готов. Аз си бях направил такива падове с фус и чинели. ако искаш мога да ти пратя снимка за да си спретнеш едни падове ако ти се занимава, щото докато го измислиш като конструкция е по-трудната част отколкото да ги направиш. Иначе не е е кой знае каква работа ... С гумите - доста безшумни са и е приятно за тропане. Сега съм с електронни барабани - среден клас с кожи - доста по-шумни са и звука им е по-дразнещ , ... със слушалки става но - надуваш звука за да не чува плющенето и по някое време ти гръмва главата имаче за си пускаш плейбеци и топаш MP3-ки - с електронните е по-яко .... а и в крайна сметка гумите за мишка върху кожите на електронните дават добър ефект за безшумност Дааа, мислел съм и това (да си направя сам падове). Нещо като при мотористите - да си сглобиш мотора сам ;) Гледал съм ,как да си ги направя, че и даже как да си измаисторя сам почти цял сет, обачее то това си иска умение.Не кой знае колко ама... Пък аз лично нямам такова ,а и нямам много голяма възможност да си майсторя в къщи.Така че благодаря ти за предложението , но аз май ще оставя това на хората, които могат да правят падове по-добре от мен и ще си потърся нещо от нет-а. Благодаря ти още веднъж. Keep on Rockin' P.S Но бих погледнал една снимка на падовете Цитирай
Recommended Posts