Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Значи имам едни кожи remo с които свиря повече от 7-8 години и искам да питам имат ли някаква годност кожите .

абе те кожите ако си стоят в найлоновите пликове,можеи 100 години нищо да не им стане,ама така като гледам твоите сигурно са в плачевно състояние.. "ако можеха да говорят"..

събери някой лев и беж до първият музикален Нагазин за нови.. ти си забравил какъв звук изкарват като са нови

Отговорено

Точно това ме интересува ,те по принцип са здрави ама от толкова много свирене ,май звукът им се е променил ,мерси все пак

Отговорено (Редактирано)
Точно това ме интересува ,те по принцип са здрави ама от толкова много свирене ,май звукът им се е променил ,мерси все пак

еми като имаш в предвид че в нормалният свят си сменят кожите едва ли не на няколко седмици(даже и това може да е много) прави си извода .. верно че в САЩ са и много по евтинки от тук и хората там могат да си позволят смяната м/у парчетата на някой концерт.. абе аз средно гледам на 3-4 месеца да ги сменям цялостно.. направо си купувам цял сет кожи и така.. не се занимавам поединично.. ама напоследък не свиря толкова много и последният ми сет кожи вече стана има няма година и 1-2 месеца.. е плаче си за смяна но и това ще стане скоро като се опарича .. най често смяням на барабанчето кожата(сравнително по често от останалите кожи) последните 2 кожи обае излязоха адски корави..

имам един трик да рзпозная кога една кожа е вече за смяна.. махам я от барабанчето и томовете о я гледам по дължина.. ако се е вдлъбнала чувствително и е "омекнала" от блъскането, време е за нова.. иначе съм чел че при коатед кожите като се изтърка покритието трябва да се смени..

променя си звука, това е неизбежно..

Редактирано от tryagain
Отговорено

Кожите се скапват много, опъването с обръчите, свиренето по тях, всичко ги ебава. Дори да не са видимо вдлъбнати от удари, еластичността им постепенно намалява и звукът умира. Трябва да се сменят през известно време, колкото по-често, толкова по-добре. А 7-8 години са прекалено много, откъдето и да го погледнеш.

Отговорено

моите ги смяням веднъж годишно, по принцип около коледните празници като имам повечко кинти. иначе годноста на кожите изцяло си зависи първо от модела с който разполагаш и второ колко често свириш и как свириш, ако ръгаш по кожата по силно ест. и по скоро ще се скапа.

Отговорено
иначе съм чел че при коатед кожите като се изтърка покритието трябва да се смени..

е то по тая логика Coated кожите трябва да се сменят на 2-3 седмици ,сори ама аз нямам толкова пари за да я сменям всеки месец.Иначе за да ти звучат добре барабаните найстина е добре да се сменя на месец ,ама не вярвам някой от форума да прави това :cheers:

Отговорено

Ми аз сменям кожа на барабанчето, когато й опада покритието, но това определено не става за две седмици. Защото не използвам Ремо, ахахахах. :evil: