Stoyko Lisichkov Публикувано Април 2, 2008 Публикувано Април 2, 2008 Тва е от репетиционната ни.. края на видеот е наръчник как да използваме Вермоната си за да генерираме звук на гръмотевица Цитирай
sound_forge Отговорено Април 2, 2008 Отговорено Април 2, 2008 (Редактирано) 10X за барабанягата!И кийборда обажда(чат-пат,когато се чува...)! Редактирано Април 2, 2008 от sound_forge Цитирай
Black Bird Отговорено Април 2, 2008 Отговорено Април 2, 2008 Браво! Звука на барабаните и дръмера са велики!!! Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Април 2, 2008 Автор Отговорено Април 2, 2008 (Редактирано) Чуствам се полъскан направо БТВ барабаниста е съфорумника simon Редактирано Април 2, 2008 от Stoyko Lisichkov Цитирай
ultramega Отговорено Април 2, 2008 Отговорено Април 2, 2008 Браво на simon И не само на него но определено изпъква... Цитирай
simon Отговорено Април 3, 2008 Отговорено Април 3, 2008 Благодаря за добрите отзиви. Иначе аз не се възприемам за чак много добър има още какво да се желае. Иначе за озвучаването е отговерен автора на темата Стойко Лисичков. Освен като добър пианист е и добър пред пулта. Все пак да не забравям и китариста той също свири чудесно, обаче тук не е представен в най-добрата светлина, защото чува песента за втори път. Цитирай
Ивелин Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 (Редактирано) Абе всички си свирите готино...но друго е интересно в случая! Кажи сега за барабаните - звука много ми наподобява на комплекта на Portnoy в Change of Seasons! Високо барабанче, висок пик в касата и т.н., но томовете са ми много интересни как сте постигнали този ефект с тях (звук) - как са настройвани - отпуснати ли са или? И какъв еквилайзер имат (компресор и т.н.)? Мерси предварително за отговора! И simon ли си, philips ли си...не знам, но те харесвам (ти и твоя звук) И ЗАЩО НЕ СТЕ СНИМАЛИ КИТАЕЦА?! (не, не...това няма общо с Азис) Редактирано Април 4, 2008 от Ивелин Цитирай
simon Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 Ами аз мога да кажа за барабаните конкретно за томовете, да с малко по ниска настройка са, кожите са по отпуснати, защото въпреки че са малки размери с висока настройка не ме кефи звука точно с тези кожи прекалено кънтят. Иначе може би, защото по принцип си звучат яко барабаните е все пак от значение Аз лично съм го смесвал с Cool Edit, но всичко беше на един трак, (барабани, клавир и китара) така че не съм слагал много корекции по еквалайзера. А китаеца съм го изрязал от кадър, както и себе си, защото иначе нямаше да се вижда китаристът Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Април 5, 2008 Автор Отговорено Април 5, 2008 Аз мога да кажа относно томовете - озвучени са със микрофони T.Bone CD 55, има екв. на всички канали от пулта, но не мисля, че е от значение какъв, при положение, че е конзолата ми е рядко срещана. Но в общи линии бас (120-140 Хц) +2 Дб, високи +2дб, параметрик-честота 1200Хц, ниво- +1дб.. ако не се лъжа. И трите инструмента влизат в пулта, излизат на стерео 2 канала и отиват в комп със просто аудиджи. Барабанче - Shure sm 57, каса и овърхед - Stagg, на фус май дори не сме слагали. Май тва е.. Цитирай
Icarus Отговорено Април 5, 2008 Отговорено Април 5, 2008 А китаеца съм го изрязал от кадър, както и себе си, защото иначе нямаше да се вижда китаристът Той тоя прошляк не е за гледане бе Цитирай
Ивелин Отговорено Април 5, 2008 Отговорено Април 5, 2008 Саймън, Стойко - благодаря ви за информацията! И аз съм забелязал, че фусовете рядко имат нужда от микрофон, когато имаш качествени Overhead-и. За каза не ви ли харесва Shure Beta 52? (Така или иначе сте докарали много як звук и със Stagg.) И последно да питам - каква марка са барабаните? Цитирай
simon Отговорено Април 5, 2008 Отговорено Април 5, 2008 Барабаните са Mapex M Birch, всички оригинални кожи са сменени с Evans. И звучат много добре за парите си. Много съм доволен от тях поне засега По принцип и на фуса слагаме микрофон и е желателно, но тогава нямахме свободна стойка за микрофон доколкото си спомням Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Април 6, 2008 Автор Отговорено Април 6, 2008 ^^ За каса съм предвидил AKG D112, но в момента нямам толкова пари.. Shure-a също е много добър, имам впечатление от него, но е малко по-скъп. Иначе стага за тия кинти отбива номера, приложим е и за Live и Studio, но при него липсва плътност на звука, каквато я има в гореспоменатите микове. Стага е идеален за детметълска каса, с много пик около 1Кхц, но просто му липсва bass body - около 80-100Хц. Иначе тия T.Bone са взимани от Shure beta 56 и съм адски доволен от тях. Цитирай
Ивелин Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 (Редактирано) Mapex = сериозна работа! С него даже брейковете ти звучат като на Mike Portnoy от Awake! Това щях да кажа за касата - има малко повече пик, от колкото ниски, но и така си е добре (не само за Death-Metal) Редактирано Април 7, 2008 от Ивелин Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 специално от барабани не разбирам, но джема Много ме изкефи! Попринцип такава музика ли свирите, или това е случайно? В ютюб живите изпълнения с вокала не ми харесват толкова Цитирай
Recommended Posts