Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

http://www.cokemusic.bg/school_band/storag...77a8fa0b89b.mp3

Решихме да участваме наш'та банда в конкурса за ученически банди, организиран от D2 и Gravity Co., и скалъпихме наша си песничка, която дълго време беше като единствена авторска идея по репетиции ....ии взе че стана. Като за начинаещи музиканти - доволно.

Надявам се да ви хареса, приятно слушане!

Отговорено

Добър микс, много як бас.

Китарите леко се разминават на места.

Вокала звучи малко неуверено.

Май тва е.

Абе на инглиш май би звучало по-добре..

Отговорено

Лелеееее....един коментар, по-добре да бяха 10 лоши, поне да има някакви отзиви, вие, колеги, :hysterical: разбирате повече, дайте някакви отзиви - добре ли е, зле ли е ...като за сефте.

:band1::)

Отговорено

Записавйте с метроном или клик - страшно се клатите а това не е никак добре и разваля аранжимента.

Отговорено

Ами не е зле - кат се има впредвид че сте млада група. Свирите си дууре :)

Обаче песента не е добра според мен - сещам се за 1000 неща на които прилича и нито едно с което да ви запомня като група.

Ама това ше се оправи с времето, като имате 20-30 ваши песни зад гърба си...

Отговорено

ами на мен ми хареса миксът, най-вече басът и барабаните. от китарите има още какво да се желае. трябва да поработите и да получите много добър синхрон в ритъм секцията, за да "напомпите" песента. ако това е целта, де. то и така е добре.

много лошо впечатление ми направиха тия филове на соло китарата. саундът им изобщо не ми хареса. не ми хареса и как са изсвирени. китаристът би могъл да ги изсвири иначе, по-технично, да придаде друг вкус на идеята. може да се получи съвсем различно усещане.

много приятно впечатление ми направи солото-и като саунд, и като изсвирване.

наистина има още какво да се желае от вокала. някакси няма собствен облик и се губи в безразличието. пей силно, бе. и текстът изобщо не ми направи впечатление. той е от огромно значение.

като цяло песента не ми хареса, обаче, ако съдим по отделните инструменти, групата има потенциал.

Давайте напред, момчета! Успех!

Отговорено

А. така е по-добре. Нормално де, ще се стремим към по-добри неща, а иначе със сигурност приличаме на мнооого песни, направени досега, не сме достатъчно добри, че да правим тооолкова оригинални парчета. Благодарим за коментарите.

• 1 month later...
Отговорено

Нито съм музикант,нито голям критик,но песента ми хареса.Имам само една забележка - вокала ако може през цялата песен да е с такова "ниво на агресивност" тоест според песента "Легионите на Мрака",ярост трябва да има :bravo: \m/

Отговорено

Супер е, бе. Все пак сте ученици още => учите се :rolleyes:

Една идея от мене - спрете солото докато вокала говори на интрото, ще стане много по-дълбоко и въздействащо :P

А името на групата е култово! Ако не се лъжа един от вас беше потребителя Тракторист :bravo::P

Отговорено

Имате още много да се учите и развивате, но като начало е добро - имате потенциал! Чуйте първия и втория албуми на Def Leppard - On Through the Night и High 'N' Dry и вижте там как са построени песните и как пее вокала Джо Елиът.

Отговорено

Саунда на 2-те китари-лява и дясна(със шведските акорди) е добър..въобще цялостния саунд бива..солокитарата ми звучи някак слабичка и тънка.Има разминавания м-у инструменталистите-ритъмсекция и китари,но вокала...мисля,че трябва да се постарае малко повече.Песента звучи зловещо-естествено такава е идеята,но аз си я представям малко по-раздвижена откъм тоналности-малко монотонна е-можеше да има повечко наситеност на хармония.Не ми се сърдете за директността,но това ви го пиша,защото усещам потенциал в групата ви,иначе въобще нямаше да се включа.Изпипвайте повечко дори и дребните детайли-те са от голямо значение.Желая ви успех!

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Звукът е готин :) Идеята на песента също, само че...

Арпежите в началото като идея са готини, като реализация - не чак толкова... ;)

Една част от китарата ме побърква - това е частта точно преди припева, в която има едно "слизане" от високите тонове на китарата надолу. Ужасно е, ако вече не е прекалено късно - разкарайте го веднага...

Към вокалът всички, изглежда, имаха горе-долу еднакви забележки. Моите са същите :)

Редактирано от kolega
  • 2 weeks later...
Отговорено

Екстра, понатрупахме коментари (обективни). Аз като основен композитор на т'ва нещо... въобще не претендирам да е е много яка песен, нито особено оригинална, нито особено дълбока. Просто осъзнахме, че малко сме я работили тая песен (може би от бързане и много мерак) и сме оставили в нея абсолютно първите неща, които са ни дошли наум т.е. донакъде наивни опити за творчество, текстът е абсолютно натурален, писан в час по физика или нещо такова. И може би точно тия ,,слизания'' исках да са по-нестандартни, но слушайки ги сега, осъзнавам, че, ако не си бяха мои, и мене щяха да ме побъркват. Иначе на концерт песента кърти много яко, може би щото е проста и ритмична. Ще гледаме да пооправим тия неща занапред.

ПП: Посланието е, че талибаните пристигат да ни вкарат всички в хареми. (примерно) ;):bravo:

• 4 weeks later...
Отговорено

клатите темпото на места, и според мене тоя арпеж на китарата звучи някак елементарно

и вокала май излиза извън тоналност на едно място

абе доста имате да се развивате и като група, и индивидуално

що не си намерите ръководител? ще дръпнете доста