Jump to content
Българският форум за музиканти

мнение(съвет) за микрофони


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

отпуснат ми е сравнително скромен бюджет за закупуването на 2 комплекта микрофони за озвучаване на моите барабани.. понеже разполагам най-много до 1400-1500лв+евентуално 100-150лв отгоре съйм се спряла на:

 

вариант1: shure PGDMK6 серията (1х pg52 + 3х pg56+ 2х pg81).цената на един сет микофони във фактор 790лв като включва държачи и кабели.тука малко излизам над определения бюджет..

 

вариант2: даси направя една малка търговска разходка до софия за да си купя 2 сета микрофони КАД ПРО7 от useb .. цената е 590лв на комплект.. като комплекта влючва 7 микрофона(5 динамични и 2 кондензаторни) държачи, кабели.. куфарче.. остава и някой лев отгоре да почерпя :curse:

 

има и 3-ти вариант.. в динакорд са донесли някакви японски микрофони(неми казаха марката) но по думите на тинко били ужасно добри за цената си.. отново 7 микрофона има в комплекта с куфарче .но без държачи и кабели . цената е малко под 500лв.. тук остават повече пари които обаче ще трябва да вложа за закупуването на щипки и кабели

 

то е ясно за какво питам.. кое по си заслужава, знам че това са ниски и ефтини серии на двете марки ,не мога да очаквам чудеса,но на мен не ми трябва кой знае какво качество .. и без това в каварна няма свестен озвучител който да ми озвучи както трябва сета,а тези микрофони ще се ползват главно тук .. комплекта на shure включва 6 микрофона(при което или ще трябва да се купуват още микрофони или всеки 2 тома ще споделят един микрофон - и двете следствия не са желателни) докато останалите комплекти са с по 7 микрофона и всичко си пасва по мед и масло

въпреки желанието ми немога с този бюджет да се вместя в 2 комплекта микрофони на shure beta серията.поне не и нови

..ще съм изключително благодарна на всеки който ми помогне :no:

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ами сподели сета, който смяташ да озвучиш. Така не ми стана ясно колко точно ти трябват и дали някой отнякъде не остава случайно :curse: А и аз мога да намеря 3 бета 56 на разумни цени :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
ами сподели сета, който смяташ да озвучиш. Така не ми стана ясно колко точно ти трябват и дали някой отнякъде не остава случайно :curse: А и аз мога да намеря 3 бета 56 на разумни цени :no:

2 стандартни сета yamaha stage custom advantage събрани заедно.2 барабанчета , 10,12,13 томове+12" том над лявото барабанче, 14,16 floor томове, 2х22" каси, 7-8 чинела , ляв и десен фус + една хлопка,дайре .. май това е всичко

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Микрофоните от нашия приятел uzeb са лекичко малко прекалено надути откъм цена, PGтата - още повече. В София при Капъша има едни пак евтини, пак неизвестни Gatt Audio за 450 кинта комплект 7 бройки, допускам, че качеството е съизмеримо с на другите безмаркови такива.

 

Аз отдавна се интересувам от цялата тази работа, Bobalan ми помага с ценни съвети, но засега нищо не съм измислил като че ли. :curse: Иначе за момента се кефя много на барабанния комплект на JTS (едни много специфично сини на цвят са, веднага се разпознават), ама към 900 кинта излиза май, иначе са осем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

гале взимай тези от useb , демек вариант 2 , не са им надути цените(поне не много) за разлика от шуровете.. нереално скъпа цена за микрофони от този клас.. микрофоните при тинко ходих да ги видя вчера, сравнително добри са за тези пари но големият недостатък е че нямат щипки за заклепване а трябва да си поръчаш отделно щипчици от същата корейска(не японска) фирма които странно защо струват почти колкото микрофоните~350лв пълният комплект щипки, поне така ми каза тинко,което за мен лично е нереално, нечовешко викоса цена за шепа щипки.. така че вариант 3 подобре го забрави.. ще ти излезе в крайна сметка по скъпо дори от шуровете

 

газ бегачка до софия, потърси ден -два там какво ще откриеш или направо купувай КАД ПРО 7-ците от useb.. пък и ще ти останат маса пари да почерпиш после навръщане се отбий до нас де..

 

п.пс. защо снощи не те видях на концерта на Дио, а и никаква не се обади.. :curse: :evil:

Редактирано от CheF
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти помогна единствено с това,да ти кажа какво аз не бих си купил.Не бих дал пари за марки като "Stagg",и всичките им производни,от този клас.Имай пред вид,че в Германия(това го видях лично),сетове от тези микрофони се продават за по 100евро,така че прави си изводи сама.Първоначално заблуждават доста успешно,но изобщо не се знае кога ще спрат, гледай да са възможно най-надеждни.Шуровете не са много лоши,но за качеството което предлагат са прекалено скъпи.Аз лично имам "Senheisser" 604,за томове,"Shure"57 за барабанче,и "Shure" плочка за каса,ползвам ги вече около 4 години,отнесли са и доста случайни удари,но досега не съм имал проблеми.Имат щипки,което ги прави изключително удобни.Купуването на микрофони е най-вече въпрос на възможности,така че избирай най-добрия вариант по това кое доколко е здраво,защото при всички тези вибраций,има огромно значение.И помни едно нещо,че евтиното винаги излиза скъпо,това важи с особена сила за муз.инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то е ясно за какво питам.. кое по си заслужава, знам че това са ниски и ефтини серии на двете марки ,не мога да очаквам чудеса,но на мен не ми трябва кой знае какво качество ..

Какви марки и модели предпочиташ, ще се опитам да помогна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

мм галето добра тема е започнала, я още някой си каже мнението чеи аз се озъртам в какво да си вкарам париците, преди да са ми изтекли м/у пръстите.

да не е свръх скъпо и да не е свъх боклук..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз тия дни се сдобих с толкова обсъждания тук комплект Cad Pro 7 (за около два пъти по-малка от цитираната тук сума :P), но още не съм ги изпробвал, щото съм в процес на изнамиране на миксер. Като ги тествам, ще докладвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еее голяма тръпка си е озвучаването на барабани, ако има и няколко компресора, лудницата става пълна. Ама после слушаш с кееееееефффффффф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.