Jump to content
Българският форум за музиканти

Първият Live


rock_alternative

Recommended Posts

Здравейте!

 

Аз съм барабаниска и свиря в една сравнително начинаеща група. Скоро се откри възможност да свирим на един училищен концерт в зала Триадица на 24.05.08. Проблемът е, че там озвучаванито е отвратително, а и самата зала не е предназначена за концерти. Дали въпреки това може да се намери по-добро озвучаване? Тъй като сме начинаещи нямаме идея какво точно трябва за озвучаване на концерт и ще е най-добре да намерим специалист, който да се заеме с това. PLS който има представа нека каже цени и координати...

 

P.S трябва ни също да наемем барабани и съответната техника за китара и бас

Редактирано от rock_alternative
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

значи Здрасти и на теб :)

еми виж сега аз преди известно време имах един такъв подобен проблем със свиренето в зала,която въобще не е предназначена за концерти и си наехме просто едно съвсем нормално узвочение за концерт,както сме си правили и преди.

Но имаше едно нещо което не го бяхме предвидили и това е най-вече ехото което имаше във залата!

имаше ужасно силно кънтене ако ме разбираш какво искам да кажа.

но пък за наш късмет благодарение на наистина големия брой от хора присъстващи на мероприятието това ехо изчезна напълно и така си направихме един супер як концерт без никакво проблеми ^_^

за това моят съвет е първо да се опитате да разберете ако има как де естествено,какъв брои хора е възможно да присъстват на тази ваша изява,и тогава вече да се помисли за евентуалното узвочение какво ще трябва да бъде то.

пиши пак и мисля че ще можем да ви помогнем с нещичко :ok:

 

поздрави от Пловдив :thumbup: :thumbup: :thumbup::):surprise::metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

^ Ти ме утрепа с тва "узвочение" :greenball:

Такаааа.. За да стане звока добър в кофти зала наистана е жизнено важно да се понапълни с народ. Но обикновенно на саундчек ще звучите по-зле отколкото на лайв. За да не рискувате, аз те съветвам да не прекалявате с нивото на звока, тъй като има реален шанс да стане голяма мазня. Най-вече май се отнася до барабаните май, така че може да се помисли и за по-умерени настройка на каса например за да не се чуваш касата 30 минути след кика. Каквото и да правите трябва да си извекате човек, който разбира от тия работи :)

 

П.С. "звок" да се чете "звук"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И най-вече - пригответе средно между 2 и 4 стотачки,ако искате да се чува нещо различно от акустични барабани и микрофонии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Хах аз също съм барабанист и напрайхме нещо като концертчета на 24 и 25.05 :offtopic-001: с 2 вермони за вокала SWR LA10 за басиста и некфа handmade колона с усилвател регент за китариста а също така и с микрофони за караоке за 20лв. :girl_cray2: Обаче се накефихме така че 1вия път няма толкова голямо значение кфо е обурудването :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.