Yiwigi Публикувано Юли 5, 2005 Публикувано Юли 5, 2005 (Редактирано) От много време се чудя кое и как е добре да се прави за разсвирване...пък едва сега ще почна да ходя на уроци и още не знам! Та как именно разсвирвате? Аз примерно свиря гами... П.С. Може и да постнете някакви примерни упражнения, ако не ви мързи много де Редактирано Юли 5, 2005 от Yiwigi Цитирай
Topsun Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 с гами е чудесо.има едни уппражнения на "HANON".те също са прекрасни за разсвирване.аз лично не се разсвирвам.сядам и почвам но по принцип е по-хубаво да се разсвиря Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 5, 2005 Автор Отговорено Юли 5, 2005 А откъде може човек да намери тия упражнения на HANON примерно? П.С. Ти обеща нещо подобно ако се не лъжа ама се скътаваш Цитирай
Topsun Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 ами аз ги имам и не отказвам на никой да му ги снимамне съм те забравил Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 6, 2005 Автор Отговорено Юли 6, 2005 С голяма благодарност на Burton! Той е намерил школата HANON на .pdf и аз съм много доволен Цитирай
Topsun Отговорено Юли 7, 2005 Отговорено Юли 7, 2005 аз си я имам хардуерно,но все пак можеш да дадеш един линк от де да се сваляедин съвет:не свири упражненията в оригиналните тоналности (те повечето са в C dur).с колкото повече бемола или диеза свириш,толкова по-добре. Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 7, 2005 Автор Отговорено Юли 7, 2005 Абе тая школа е смъкната от Е-мулето...демек линк трудно ще ти дам! Ако държиш ще я пращам по мейла... Цитирай
machoka Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Гами SUX :green: Гамите са за техника. Аз лично свиря един път Големия революционен бавно и съм готов .. за лудите темпа. Свирене бавно във форте динамика му е майката.. Цитирай
Dogy9006 Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Ами докато ходех на уроци свирех гами, после акорди и някви такива глупости откогато спрях да ходя на уроци започнах да разсвирвам с мелодии които съм научил на изуст Цитирай
Topsun Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 не е много нужно да се разсвирвашсвири по-дъго време и в процес на свирене ще се разсвириш Цитирай
progressive Отговорено Юли 23, 2005 Отговорено Юли 23, 2005 не е много нужно да се разсвирвашсвири по-дъго време и в процес на свирене ще се разсвириш това по-принцип е доста добър начин да си прецакаш ръцете... е, зависи все пак с какво започваш Цитирай
Topsun Отговорено Юли 23, 2005 Отговорено Юли 23, 2005 ами майсторе,не знам,ама аз свиря от 16 години на пиано,свиря минимум по 2 часа на ден и не знам кака до сега не съм си прецакал ръцете?!? Цитирай
progressive Отговорено Юли 23, 2005 Отговорено Юли 23, 2005 ами майсторе,не знам,ама аз свиря от 16 години на пиано,свиря минимум по 2 часа на ден и не знам кака до сега не съм си прецакал ръцете?!? Топси, ще подмина заядливото ти (поне според мен-може да греша) мнение защото предишното ми мнение не беше насочено нещо против теб. това беше лично мое мнение и не съм обвързвал с него никой!!! така че да не разваляме тона във форума! аз свиря от 20 години. по-принцип моята грешка е че не се разсвирвам винаги и заради това съм имал доста проблеми. особено когато ми се е налагало да се подготвям за годишни изпити, продукции или концерти. моята учителка по съпровод (лека и пръст) точно така си беше докарала тендовагинит и не можеше почти нищо да изсвири на пианото! не веднъж съм си преуморявал ръцете заради единствения факт че не съм се разсвирил достатъчно... просто съм решил че нямам достатъчно време и затова айде направо да праскаме материала... е да де ама на следващия ден като не си чувстваш ръцете кво става?! сега, това е спрямо моята практика и никой не обвързвам с моето мнение! естествено че има хора на които не им трябва толкова много време да се разсвирват, и естествено е важно какво ще свириш след това... не казвам че ако не се разсвириш 100% си преебаваш ръцете! а че е доста по вероятно! лек ден Цитирай
Topsun Отговорено Юли 23, 2005 Отговорено Юли 23, 2005 Топси, ще подмина заядливото ти (поне според мен-може да греша) мнение грешиш приятелювсеки е различен.няма написани правила или ако има,то те не се изпълняват от всички.както казваш,всеки си казва мнениетое,аз не се разсвирвам и мисля,че нямам проблеми (поне за сега).лек де и на теб! Цитирай
Recommended Posts