AXE Публикувано Март 16, 2008 Публикувано Март 16, 2008 (Редактирано) Откакто си преинсталирах win-a нещо куца работата с М Audio Fast Track-a. Като отварям Сонара ми казва, че устройството или го нямало или било заето от друга програма, въпреки че съм му дал да споделя драйверите с друг софутер в Options>Audio>Advanced. Като му дам все пак да използва тая карта, успява да записва, НО! Курсора се движи с една скорост, а графиката за визуализация на звука - с друга И в крайна сметка записва със скоростта на движение на курсора, а графиката е по-сбита и записа се възпроизвежда само до нейния край, а не докъдето е стигнал курсора Проверих - timing master и за запис и за възпроизвеждане е М Аудиото. И предполагам по същата причина после като си пусна песен с Winamp-a звучи забавено Преинсталирах няколко пъти картата, специално се уверих, че се слагат драйверите на М Аудио, а не някакви windows-ки - се тая. В контрол панел като цъкна на иконката на М Аудио вече (за разлика от предишния win, и от това което е показано на сайта на М Аудио) се появява различен прозорец. Дайте някакъв акъл ако можете, че вече Редактирано Март 16, 2008 от AXE Цитирай
niki123bg Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Споделянето ми се струва лоша идея - като правиш записи надали имаш нужда от това да пускаш winamp да си слушаш някакво парче докато тече записа Възможно е точно това да създава проблемите - пробвай без тази опция за множество клиенти и спряни всякакви други софтуери, които достъпват картата. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 (Редактирано) Споделянето ми се струва лоша идея - като правиш записи надали имаш нужда от това да пускаш winamp да си слушаш някакво парче докато тече записа Възможно е точно това да създава проблемите - пробвай без тази опция за множество клиенти и спряни всякакви други софтуери, които достъпват картата. при мен се случва само когато ми е едновременно отворен Сонара и Уинампа, в уин ампа ми върви обаче по бързо все едно съм му дал пичшифт. просто не ги отварям вече заедно . и друго не споделяй драйвърите , даже ако имаш няколко аута ..аз съм пуснал сонара да излиза през 1-2 а уинампа през 3-4 колкото до графиката, много е възможно изискванията на Сонар да са за за по висок клас видео зависи с коя версия софт си .пробвай от десктоп- пропертис да пуснеш на по ниска резолюция Редактирано Март 17, 2008 от enuffZnuff Цитирай
AXE Отговорено Март 17, 2008 Автор Отговорено Март 17, 2008 Проблема с графиката произтича от проблемите с тайминга. Сонара го ползвам от доста време и досега никога не е имало проблем с видеото. Ще пробвам довечера със спрян winamp и без споделяне на драйверите, ама аз тая опция я цъкнах именно с надеждата да реша проблема. Т.е. проблем имаше и преди нея Цитирай
AXE Отговорено Март 20, 2008 Автор Отговорено Март 20, 2008 Еми не става, да го шибат лястовичките... Махнах я тая опция, затворих winamp-a и пак...... Записа се възпроизвежда само до някъде, а след това като пусна пак winamp-a свири по-бавно. И тва докато не извадя и вкарам пак кабела на тъпия фаст трак. Никой ли не е имал такъв проблем? Вече почвам сериозно да Цитирай
AXE Отговорено Март 21, 2008 Автор Отговорено Март 21, 2008 (Редактирано) След задълбочено и концентрирано преинсталиране на Сонара и на Фаст Трака (поредно), съпроводено с рестартиране на печката на всяка стъпка, стигнах до извода, че Windows XP SP3 има проблеми с оригиналните драйвери от диска (незнайно защо датиращи чак от 2004та). Пробвах с най-новите драйвери от сайта (смътно припомняйки си, че на предния win май с тях оправих нещата), но.....изненада! Your operating system is not yet supported Предния Win беше SP2 и там затова са бачкали явно. Довечера ще пробвам с някакви междинни версии между последната и тази от диска и ако не стане, ще го продавам. Което не значи, че ако стане няма пак да го продам Много мразя да се занимавам с глупости, вместо просто да си включа там квото съм си купил и да си го ползвам. Редактирано Март 21, 2008 от AXE Цитирай
LOE Отговорено Март 21, 2008 Отговорено Март 21, 2008 Ами що не вземеш да изчакаш сп3 да излезе официално, какъв е смисъла да ползваш некви бъгави и несъвместими бета версии... сам си си виновен Цитирай
AXE Отговорено Март 21, 2008 Автор Отговорено Март 21, 2008 Изобщо не съм в час кое е излязло официално и кое - не Такъв съм намерил, такъв съм сложил. А доколкото познавам политиката на MS, сега няма да мога да downgrade-на до SP2. А никак не ми се 'почва наново'. Мамка им компютърна Цитирай
simeon4o Отговорено Март 21, 2008 Отговорено Март 21, 2008 Значи нема такива работи. Ако WIna ти е оригинален на диска е със SP1 ili SP2 зависи кога си го купувал. От 2 год само СП2 се продава. Та преинстлираш го съвсем спокойно и не инсталираи СП3 щото още не официален, а дори и когато стане може да се наложи производителите на даден Хардваре да си коригират дриверите. Така , че преди да излезе официално и да видиш на странницата на МАУДИО (да кажем), че съпортва СП3 не си прави ехперименти. Поздрави! Цитирай
AXE Отговорено Март 21, 2008 Автор Отговорено Март 21, 2008 Не беше оригинален и беше с интегриран SP3. По тоя повод току що сложих чистак нов с SP2 и заспа положението. Деа тия компютри. Деа и умника дето седи пред моя Та мерси на всички, които се опитаха да помогнат. И в случай че не е станало ясно - не бързайте да си слагате SP3 Цитирай
Recommended Posts