MiroLambov Публикувано Март 8, 2008 Публикувано Март 8, 2008 Трябват ми таблатури , ноти , акорди ,всичко свързано с боса нова...Харесва ми този стил и бих искал да се науча да го свиря , поне малко.Също така да попитам , техниката на дясната ръка както класическата китара ли е или има нещо по-различно? Мерси! Цитирай
punky_funky Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 здр. имам GP tabs ако те интересуват кажи един емайл да ти ги пратя Цитирай
MiroLambov Отговорено Март 15, 2008 Автор Отговорено Март 15, 2008 Даа прати ми ги на stenli93@abv.bg Мерси! Аз бях почнал да тегля една школа от някъв торент , ама няма сийдъри Цитирай
kitaratapesho Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Здрасти младеж! Отзад-напред - да, техниката на дясната ръка е като при класическата китара. Някои от боса нова изпълителите(бих казал голяма част) нямат "класически" бекграунд, и затова използват свободно оформила се техника, но това не трябва да те смущава - определено добрата постановка и звукоизвличане на класикческа китара е една добра предпоставка за свирене на боса нова Имаш ли предвид конкретни парчета, или търсиш каквото и да е? Доста голяма част от боса нова парчета от 60-те и 70-те години се причисляват към джазовите стандарти, и затова техните щимове могат да се намерят в книги с ноти от сорта на Real Book. Дори има и Brazilian Real Book. Поздрави, Петър Цитирай
indy Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Има много в нета. Ето този сайт например е фрашкан с мидита: Midi music from Brasil Цитирай
MiroLambov Отговорено Март 16, 2008 Автор Отговорено Март 16, 2008 (Редактирано) Здрасти младеж! Отзад-напред - да, техниката на дясната ръка е като при класическата китара. Някои от боса нова изпълителите(бих казал голяма част) нямат "класически" бекграунд, и затова използват свободно оформила се техника, но това не трябва да те смущава - определено добрата постановка и звукоизвличане на класикческа китара е една добра предпоставка за свирене на боса нова Имаш ли предвид конкретни парчета, или търсиш каквото и да е? Доста голяма част от боса нова парчета от 60-те и 70-те години се причисляват към джазовите стандарти, и затова техните щимове могат да се намерят в книги с ноти от сорта на Real Book. Дори има и Brazilian Real Book. Поздрави, Петър Попринцип търся абсолютно всякакъв вид уроци за стила , надявам се обаче да намеря нещо по-просто като за начало.Останах впечатлен от някои изпълнители , не само на боса нова , но и на латино-американската музика въобще.Мерси за разясненията !Ако случайно имаш тези Brazilian Real Book или Real Book в електронни варианти, би ли ми ги изпратил на и-мейла или ако трябва по някакъв друг начин? Поздрави ! Редактирано Март 16, 2008 от CursedSoul Цитирай
Комари в Буря Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 ако може някой да прати ГП табс на nomastrubation@abv.bg ... Цитирай
Icarus Отговорено Март 18, 2008 Отговорено Март 18, 2008 (Редактирано) Хвърлете един поглед тук, пичове: http://www.guitare33.com/tabledit/latinojazzbossaspanish.htm Препорчъвам разглеждането въобще на сайта, има и други интересни неща за акустична китара. Формата е *.tef, който се отваря с безплатен вюър, който го има на същия сайт (има и платена версия на редактора, но тя просто не ни трябва ) едит: ето линкът и за софтуера, за който го мързи да търси: http://www.tabledit.com/tefview/download.shtml Редактирано Март 18, 2008 от Icarus Цитирай
MiroLambov Отговорено Март 25, 2008 Автор Отговорено Март 25, 2008 (Редактирано) Човече мерси за сайта...Намерих много произведения на любимия ми композитор ,a именно Йохан Себастиан Бах Редактирано Март 25, 2008 от CursedSoul Цитирай
Recommended Posts