Jump to content
Българският форум за музиканти

Ритмични упражнения


DeadWing

Recommended Posts

бе, щом ходиш на даскал, къв ритъм те гони. земи направи едно парче с бекинг трак да видиш ква хава е. кви сте такива.....

 

а също си намери Chop Builder на Frank Gambale. тва ще те научи на ритъм и на още няколко милиона неща. намираш програмка дето забавя скоростта и заедно с него :hooray:

 

теория-ясно. с даскала. като му дойде времето. заникъде не бързаш, по-добре да ги разбереш правилно и напълно нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай с Meshuggah :icon_shithappens:

 

 

Първата Мешуга по нищо не отстъпва на първия Sодом. Сам си прави изводите.

Редактирано от MasterOfDisaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:icon_shithappens:

 

Абе, я кажете в тая връзка някоя програмка-метроном, която обаче да може да се настройва за някакви неравноделни тактове - примерно може да искам 4 такта 7/8, после примерно 4/4, после 9/8,... и т.н. и е така да се приграмира да ги сменя

 

:metalist:

 

Много тъп въпрос от моя страна, ама винаги съм си мечтал за такова нещо, а ме мързи (като всички несполучили музиканти) да се ровя и всичко ми трябва на готово.

 

:metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро имам наблюдения, че воденето от даден инструмент е нож с две остриета- според мен правилната дума е референция- трябва метронома да ти тиктака в главата, а не да разчиташ сляпо на барабаниста- ми ако човека си изтърве палките и спре да свири за няколко секунди? :metalist: Според мен воденето трябва да е единствено дотолкова доколкото да "сверяваш" вътрешния си метроном с барабаниста, а не да ползваш неговия. Освен туй, дето колегата вика- земи една по-разчупена банда, дето и барабаниста не знае на коя планета е, па се води по него :metalist:

За упражнения ли говорим или за изява на живо ? :metalist:

На Бекинг трака ти барабаниста надали ще си изпусне палката , освен ако не си го редил собственоръчно миди и си изтървал нещо ...

А за разчупването на ритъма хич не го разбрах. Както и да го чупиш все се крепи на определен брой удари за определено време т.е. Ритмичен размер с определено темпо. Ако барабините не са съобразени с това, определено ще е нещо абстрактно(не казвам че няма и такива произведения де, но човека сега иска упражнения, предполагам не новаторски подходи)Аз бих препоръчал ако се практикуват упражнения не с метроном а направо с ритъм било то семпли или някакъв лууп, да е прав ритъм и постепенно да се вкарват някакви разчупвания. Пак си мисля че ако се схване като идея как е изграден ритъма на барабаните ще стане ясно как трябва да се изсвири нещо без да бъде неритмичен.

Както и да е ... мое мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто имам предвид, че все пак тези упражнения рано или късно целта е да се приложат някъде, нали? И като дадох примера с падналата палка- да, бях (в публиката) на концертче, където барабаниста изтърва палката и спря ритъма за 1-2 такта и покрай него всички- китари, бас, клавири отидоха у гъбите и песента спря. Ем- грозно :hooray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такам,не мога да кажа,че съм се оправил,но положението вече е много по добро.Ключа е свирене с метроном на лесни работи и свирене на заучените парчета с орогиналната песен.Днеска свирих с един приятел басист и мога да се похваля,че For Whom the bell tolls e masterно :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.