Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 4 months later...
Отговорено

Как мога да свържа чинели като саморъчно направени като твойте към комп и да ми свирят като твойте благодаря предварително

Отговорено

във варна в магазин микрон на ул. генерал колев н'ам колко си (срещу руското училище) имаше зумери по лев и нещо... (бях взел един да си правя бръмчилка против комари, но, тъй като тя бръмчи в ултразвуковия диапазон, така и не разбрах дали работи)

за да се свържат такива барабани трябва модул, който да превръща сигналите от пиезо елементите в midi съобщения... ето тук можеш да намериш базата за такъв проект, но съвсем не е просто. като гледам цените, споменати по-горе, вариант е да намериш на старо само "мозък" от електронни барабани (даже няма нужда да е някъв як, ако го вързваш само към комп - достатъчно е да има само миди аут) и да го оборудваш със собствени падове...

Отговорено (Редактирано)

http://www.circuitsarchive.org/index.php/MIDI_Drum

случайно изрових това от букмарците, докато се опитвах да си спомня какво възнамерявах да правя преди две минути.

ако някох захване да си го прави - няма да е зле да драсне една тема да му се порадваме.

обаче тия падове няма да реагират на сила на удара - за да реагират трябва или за всеки пад ацп, или някаква много хитра мултиплексия - примерно изходите на чипа постоянно да превключват откъде идва сигналът на входа, където е ацп-то, и всички падове да се четат поред, ако тва всичко то може да стане за по-малко време от забележимата латенция, разбира се... не знам как би било най-удачно, опитът ми с pic-ове (и с електроника въобще, както се увериха някои от опита ми да си направя хорус) е минимален.

Редактирано от Fallenblood