Roshi ® Публикувано Февруари 14, 2008 Share Публикувано Февруари 14, 2008 Зарибих се да си разглеждам Street Cube на Roland, което макар и със закъснение ми бе препоръчано в една друга тема, та сега ми е в главата. Там пише, че едно от нещицата дето могат да се ползват с него е Boss FS 5L, но тъй като до момента не съм се занимавал с подобна техника и дори не ми е ясно за какво точно се ползва. Та така въпроса ми е туй педалче (за по-толерантните Foot Switch) може ли да превключва м/у различни настройки на самото кубе? В упътването на кубето е обяснено нещо подобно, но не ми е много ясно до каква степен и как влияе на ефектите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Февруари 14, 2008 Share Отговорено Февруари 14, 2008 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Roshi ® Отговорено Февруари 14, 2008 Автор Share Отговорено Февруари 14, 2008 Щях ли да питам ако разбирах тия схеми и ми беше ясно какво искат да кажат там ?!? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Февруари 14, 2008 Share Отговорено Февруари 14, 2008 (Редактирано) Хаха, човеко, това е най-обикновен Footswitch, и както подсказва "заглавието" му, служи за превключване с помощта на краката ти. Какво може да превключва е показано на схемата, която metalhammer ти даде. В общия случай всеки FootSwitch (та от там и това FS), ако е от най-простите с един бутон и един моно кабел, превключва чистия и Overdrive канала на кубето. Има footswitc-ове с повече копчета и кабели, които освен че сменят различните канали на кубето (защото вече повечето имат поне 3), допълнително спират или пускат вградените ефекти. За някои кубета, които са на принципа на процесорите и управлението на ефектите става на принципа на отделни банки (които може едновременно да използват повече от един ефект) има footswitch-ове само с 2 педала - левият преминава на предишната банка, а десният на следващата банка. В този случай зависи как потребителят си е настроил реда на банките и самите ефекти, които ги изграждат. В твоя конкретен случай мога да ти гарантирам, че този Footswitch се използва за "да превключва м/у различни настройки на самото кубе" Редактирано Февруари 14, 2008 от SomeoneElse Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Февруари 14, 2008 Share Отговорено Февруари 14, 2008 Ще се оптам най-просто да ти обясня. Когато имаш комбо с вграден ефект, не е удобно докато свириш, да се навеждаш и да натискаш копчето с ръка, за да го включиш или изключиш.Точно тук идва на помощ футсуича(нещо като супермен).Той е педал с прекъсвач.Един вид камьончето е в кутията на кубето, а копчето за пускане и спиране ти се мотае в краката. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Roshi ® Отговорено Февруари 14, 2008 Автор Share Отговорено Февруари 14, 2008 Ей много благодаря! Т'ва ме интересуваше. Благодаря много. Сега дори и схемата ми светна ;) А то тоя списък EFX - Chorus, Flanger, Phaser и Tremolo, можете ли да ми кажете кой как звучи горе долу. Chorus-a и Tremolo-то предполагам, че ще са това което означават и думите, но другите два ?!? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Февруари 14, 2008 Share Отговорено Февруари 14, 2008 ^ Отиди на сайта на BOSS, там има демо с всеки ефект, който те произвеждат, и ще можеш да придобиеш представа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Февруари 14, 2008 Share Отговорено Февруари 14, 2008 Ако трябва да бъдем точни ЛИЧНО ЗА МЕНЕ специално CUBE Street е ч*к*я. Защото е само 5 вата кубенцето а струва 300 $. Аз лично бих заложил на някое малко стандартно комбо моднато да може да работи и на акумулаторни батерии (примерно от прожектор,или акумулатор за кола ) и един процесор. Бюджета ще се съкрати многократно...... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts