Jump to content
Българският форум за музиканти

За какво служат Fs-ите


Roshi ®

Recommended Posts

Зарибих се да си разглеждам Street Cube на Roland, което макар и със закъснение ми бе препоръчано в една друга тема, та сега ми е в главата.

 

Там пише, че едно от нещицата дето могат да се ползват с него е Boss FS 5L, но тъй като до момента не съм се занимавал с подобна техника и дори не ми е ясно за какво точно се ползва.

 

Та така въпроса ми е туй педалче (за по-толерантните Foot Switch) може ли да превключва м/у различни настройки на самото кубе?

В упътването на кубето е обяснено нещо подобно, но не ми е много ясно до каква степен и как влияе на ефектите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щях ли да питам ако разбирах тия схеми и ми беше ясно какво искат да кажат там ?!? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, човеко, това е най-обикновен Footswitch, и както подсказва "заглавието" му, служи за превключване с помощта на краката ти.

 

Какво може да превключва е показано на схемата, която metalhammer ти даде. В общия случай всеки FootSwitch (та от там и това FS), ако е от най-простите с един бутон и един моно кабел, превключва чистия и Overdrive канала на кубето. Има footswitc-ове с повече копчета и кабели, които освен че сменят различните канали на кубето (защото вече повечето имат поне 3), допълнително спират или пускат вградените ефекти. За някои кубета, които са на принципа на процесорите и управлението на ефектите става на принципа на отделни банки (които може едновременно да използват повече от един ефект) има footswitch-ове само с 2 педала - левият преминава на предишната банка, а десният на следващата банка. В този случай зависи как потребителят си е настроил реда на банките и самите ефекти, които ги изграждат.

 

В твоя конкретен случай мога да ти гарантирам, че този Footswitch се използва за "да превключва м/у различни настройки на самото кубе" ;)

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се оптам най-просто да ти обясня.

Когато имаш комбо с вграден ефект, не е удобно докато свириш, да се навеждаш и да натискаш копчето с ръка, за да го включиш или изключиш.Точно тук идва на помощ футсуича(нещо като супермен).Той е педал с прекъсвач.Един вид камьончето е в кутията на кубето, а копчето за пускане и спиране ти се мотае в краката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей много благодаря!

 

Т'ва ме интересуваше.

 

Благодаря много. Сега дори и схемата ми светна ;) ;)

 

А то тоя списък EFX - Chorus, Flanger, Phaser и Tremolo, можете ли да ми кажете кой как звучи горе долу. Chorus-a и Tremolo-то предполагам, че ще са това което означават и думите, но другите два ?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да бъдем точни ЛИЧНО ЗА МЕНЕ специално CUBE Street е ч*к*я.

 

Защото е само 5 вата кубенцето а струва 300 $.

 

Аз лично бих заложил на някое малко стандартно комбо моднато да може да работи и на акумулаторни батерии (примерно от прожектор,или акумулатор за кола ) и един процесор.

 

Бюджета ще се съкрати многократно......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.