Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Psr 1500 Vs. Psr 2000 Vs. Or700


FlipperXP

Recommended Posts

Здравейте, явно модовете са ми делнали предишната темата, а сега видях и вградения кирилизатор в сайта. Така, значи казвайте кое е по-добре за моите нужди. Попринцип свиря народна музика и такива кръчмарски песнички, но вкъщи. Засега съм с една "самосвирка", която вече не ми върши задоволителна работа.

Малко по-рядко, но все пак свиря и някои евъргрийн парчета. Относно синтезаторите, чувал съм, че имат добра клавиатура. А моите изисквания горе-долу са да има питч, модулация и флопи/слот за флаш памет. И естествено да изкарва приличен звук. Само да вметна, че става въпрос за синтове втора ръка, за чисто нови - нямам толкова средства :S А като цяло съм се насочил към psr 1500 , а ако не се намери, може да е psr 2000 следващия. Вие как мислите ?

Редактирано от FlipperXP
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

or700 този е най-новия модел на ямаха и е с повече ориенталски звуци, много добър саунд, мисля, че той е най-добрия сред тези които си изброил, успех :greenangel:

Редактирано от melih_korg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Ако държиш на пича и клавиатурата Ямаха не ти трябва. Колелетата не са удобни за работа а клавиатурата е кофти.

 

Въпрос на време е да свикнеш с колело

на мене ми беше ужасно като минах от Roland на Yamaha

 

А относно свирката or700 е идеална за това което свириш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Аз като собственик на Yamaha PSR 2000, мога напълно да се съглася, че е много добър клавир. Свирих с него дори и група 2-3 години и се оказа страшно универсална машина за всякакъв стил музика. Единственото, по-което отстъпва за мен обаче е, че няма например USB или някаква възможност да се увеличи паметта му. Мъкна една торба дискети и направо се побърквам, защото обичам разнообразния звук и почти всяко нещо го свиря на различен стил. Много ще се радвам ако греша и има начин да му увелича някак си паметта ( изключвам онзи начин, чрез който симулират флопи и слагат флашкарта ) и ако някой го знае да ме светне :) . Всъщност ако няма да ползваш, чак толкова много различни стилове и сетове, вградената памент ще свърши работа. Вградения вокалист и ефект процесора също са голям кеф но не погледнах при другите 2 модела дали ги има и не знам дали въобще те интересува да има такава функция вградена или отделно ще си взимаш. Едно мога да кажа, че е голямо удобство. Включваш клавира, забождаш микрофона и това е, всичко си го има ехо, ревърб вокали абе удобна работа. Аз искам да скоча на нещо от по-горен клас ама няма пари за Tyros 2 :blush: .

 

P.S Към колегите които позлват стилове от А1000. Успяхте ли по някакъв начин да импортнете и допълнителните сетове арабски перкусии в 2000-то защото аз не успях и в някои ритми ми дрънчат разни дрънкалки и се налага да ги преработвам, понеже липсват въпросните перкусии, което си е голяма ирачка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, насочил съм се към OR700 засега, но все още не го намирам по магазини и т.н. Иначе специално този модел има вокалист и Ю Ес Би. Да, Хубаво е да има вокалист, че не мога да си усложнявам живота с раpни допълнителни апаратури :) . А сега, нашите решиха и кола да купуват, че 3-ма шофьори с една колица - не се издържа просто :S и в този случей, клавира ще остане на заден план явно :S

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здрасти приятелче!Препоръчвам ти това 1500 !Грабвай с двете ръце и няма да сбъркаш!внимавай само да не те прекарат с цената!Не повече от 1000....максимум 1050.Работих с това чудо и съм много доволен!Има си всичко,което ти трябва ,има и място да ти се добави още....!успех!! :nono:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.