FlipperXP Публикувано Януари 22, 2008 Публикувано Януари 22, 2008 (Редактирано) Здравейте, явно модовете са ми делнали предишната темата, а сега видях и вградения кирилизатор в сайта. Така, значи казвайте кое е по-добре за моите нужди. Попринцип свиря народна музика и такива кръчмарски песнички, но вкъщи. Засега съм с една "самосвирка", която вече не ми върши задоволителна работа. Малко по-рядко, но все пак свиря и някои евъргрийн парчета. Относно синтезаторите, чувал съм, че имат добра клавиатура. А моите изисквания горе-долу са да има питч, модулация и флопи/слот за флаш памет. И естествено да изкарва приличен звук. Само да вметна, че става въпрос за синтове втора ръка, за чисто нови - нямам толкова средства :S А като цяло съм се насочил към psr 1500 , а ако не се намери, може да е psr 2000 следващия. Вие как мислите ? Редактирано Януари 22, 2008 от FlipperXP Цитирай
melih_korg Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 (Редактирано) or700 този е най-новия модел на ямаха и е с повече ориенталски звуци, много добър саунд, мисля, че той е най-добрия сред тези които си изброил, успех Редактирано Януари 22, 2008 от melih_korg Цитирай
richi Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 Ако държиш на пича и клавиатурата Ямаха не ти трябва. Колелетата не са удобни за работа а клавиатурата е кофти. Цитирай
nb2002 Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 Ако държиш на пича и клавиатурата Ямаха не ти трябва. Колелетата не са удобни за работа а клавиатурата е кофти. Въпрос на време е да свикнеш с колело на мене ми беше ужасно като минах от Roland на Yamaha А относно свирката or700 е идеална за това което свириш Цитирай
Dakata_m Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 Аз като собственик на Yamaha PSR 2000, мога напълно да се съглася, че е много добър клавир. Свирих с него дори и група 2-3 години и се оказа страшно универсална машина за всякакъв стил музика. Единственото, по-което отстъпва за мен обаче е, че няма например USB или някаква възможност да се увеличи паметта му. Мъкна една торба дискети и направо се побърквам, защото обичам разнообразния звук и почти всяко нещо го свиря на различен стил. Много ще се радвам ако греша и има начин да му увелича някак си паметта ( изключвам онзи начин, чрез който симулират флопи и слагат флашкарта ) и ако някой го знае да ме светне . Всъщност ако няма да ползваш, чак толкова много различни стилове и сетове, вградената памент ще свърши работа. Вградения вокалист и ефект процесора също са голям кеф но не погледнах при другите 2 модела дали ги има и не знам дали въобще те интересува да има такава функция вградена или отделно ще си взимаш. Едно мога да кажа, че е голямо удобство. Включваш клавира, забождаш микрофона и това е, всичко си го има ехо, ревърб вокали абе удобна работа. Аз искам да скоча на нещо от по-горен клас ама няма пари за Tyros 2 . P.S Към колегите които позлват стилове от А1000. Успяхте ли по някакъв начин да импортнете и допълнителните сетове арабски перкусии в 2000-то защото аз не успях и в някои ритми ми дрънчат разни дрънкалки и се налага да ги преработвам, понеже липсват въпросните перкусии, което си е голяма ирачка. Цитирай
FlipperXP Отговорено Февруари 27, 2008 Автор Отговорено Февруари 27, 2008 Ами, насочил съм се към OR700 засега, но все още не го намирам по магазини и т.н. Иначе специално този модел има вокалист и Ю Ес Би. Да, Хубаво е да има вокалист, че не мога да си усложнявам живота с раpни допълнителни апаратури . А сега, нашите решиха и кола да купуват, че 3-ма шофьори с една колица - не се издържа просто :S и в този случей, клавира ще остане на заден план явно :S Цитирай
jorkobs Отговорено Април 17, 2009 Отговорено Април 17, 2009 Здрасти приятелче!Препоръчвам ти това 1500 !Грабвай с двете ръце и няма да сбъркаш!внимавай само да не те прекарат с цената!Не повече от 1000....максимум 1050.Работих с това чудо и съм много доволен!Има си всичко,което ти трябва ,има и място да ти се добави още....!успех!! Цитирай
Recommended Posts