7246 Публикувано Юни 8, 2005 Публикувано Юни 8, 2005 Ще питам директно: Как мога да заступоря струните на ключовете?Аз лично ги прекарвам два пъти през дупката и после през самата струна.Има ли опасност така да се скъса?? И как да го правя правилно (ако този начин не е). От къде мога да си намеря табулатури на български групи (Сигнал например)? Цитирай
jFog Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 как да ги застопориш?или аз не топля или ти не обясни добре. просто си я навиваш с любоФ така и готово.Да не си мислиш че щото ти се разтройва китарата ти се приплузгват струните?не че е не възможно мисля, но на мен поне не ми се е случвало май.... за табсове Май френ ъф мизери беше пуснал един линк.. пей сърце в няколко теми по надолу май Цитирай
redburner Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 От къде мога да си намеря табулатури на български групи (Сигнал например)? http://peisyrce.hit.bg/ не е кой знае колко пълен.... но колкото да не е без хич Цитирай
hypermusic Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 Принципно новите струни винаги поддават по малко.Иначе може и повечко пъти да ги навиеш, нема лошо.Но като ги навиеш отрежи стърчащото, щото става shit Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 Аз имам навика да подпъхвам стърчащия край под една от навивките. Особено на голите струни. Става грозно, но не се изплъзват. Другият вариант е да направиш повече навивки, но така става още по-грозно Цитирай
AXE Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 Аз го правя (с много любов :inlove: ) така: Пъхам върха на струната в дупката и от другия края го "пречупвам" на 90 градуса. След това навивам докато се покрие оста на ключа (или ми писне). Стърчащия край в никакъв случай не го режа - него го обработвам с машата в стил Dimebag Darrell Цитирай
hypermusic Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 Стърчащия край в никакъв случай не го режа - него го обработвам с машата в стил Dimebag Darrell На мене ми вкарват шумове стърчащите неща Цитирай
jFog Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 хубаво е да не ги режеш, токувиж се спраска една трябва да има материал за понадката Цитирай
7246 Отговорено Юни 9, 2005 Автор Отговорено Юни 9, 2005 Ами аз прекарвам горния край през ключа, след това го прекарвам пак през дупката ама от другата страна на ключа.След това го прекарвам през кръгчето което се е получило от струната у става нещо като възел (тва за тънките струни щото дебелите си седят).Та питам като съм ги "вързал" така има ли опасност да се скаса по-лесно щото съм чувал че стават кофти инциденти (като рязане на пръсти и т.н.). Цитирай
peshoy2k Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 На мене ми вкарват шумове стърчащите неща ако питаш мене и пружините трябва да се демпват с малко лепилце Цитирай
hypermusic Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 QUOTE (hypermusic @ Jun 9 2005, 10:10 AM) На мене ми вкарват шумове стърчащите неща ако питаш мене и пружините трябва да се демпват с малко лепилце не бих,аз даже не съм си завинтил капачето за пружините, щото от време на време стържа по тях и прекарвам шума през delay-че или phaser-че :twisted: Интересно се получава Цитирай
peshoy2k Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 е, ти па ся . Тва си е частен случай твойто Цитирай
fluti Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 (Редактирано) Ами аз прекарвам горния край през ключа, след това го прекарвам пак през дупката ама от другата страна на ключа.След това го прекарвам през кръгчето което се е получило от струната у става нещо като възел (тва за тънките струни щото дебелите си седят).Та питам като съм ги "вързал" така има ли опасност да се скаса по-лесно щото съм чувал че стават кофти инциденти (като рязане на пръсти и т.н.). По принцип всяко остро пречупване на струната е предпоставка да се скъса, общо взето 2-3 пъти като я сгънеш и изправиш и се чупи. (на мен затова в момента 4-та ми е снадена след nut-а - добре че се заключва). Аз обикновено сгъвам края нагоре или надолу и правя навивките върху него, така че да не може да се изплъзне. Редактирано Юни 9, 2005 от fluti Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 пълни глупости пишете в тази тема братя :hello: не съм чул или видял да се изплъзне струна. аз съм свирил със струна увита половин оборот около ключа и си е седяла така няколко месеца. никакви възли, никви магии никви 5 лева пъхаш, огъваш и навиваш. тва е. иначе и аз режа стърчащите - наистина вкарват нежелани шумове Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 Стърчащите са куул само с една забележка: веднъж безмалко да си извадя окото на една от тях. Действайте предпазливо. Цитирай
Recommended Posts