Delyan Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 Ще изкажа изцяло ЛИЧНО мнение относно активни EMG, пасивни DiMarzio и т.н. с идеята да съм полезен на човека, пуснал темата, не да влизам в спорове . Притежавам Ibanez с активни EMG 707, както и Ibanez с DiMarzio правени за RG7xx серията през 90-те. Разликите в китарите са, че едната е седемструнна и Rosewood фингърбод, а другата с Maple фингърбод и шестструнна. Първоначално и аз не бях фен на активните адаптори, но след като чух EMG 707 при по-сериозен драйв си попромених мнението. Вярно е, че звукът е "стъклен", но това при повечко драйв дава по-отчетлив тон и по-малко шум. От друга страна при крънч и чист звук този "стъклен" звук на мен лично не ми допада особено. Що се отнася до DiMarzio-то за чист и крънч ми звучи по-добре от EMG 707. За по-сериозен драйв също е добре, но не е чак толкова "масивен" звука (което може и на материала на фингърборда да се дължи), което не значи по-лош, просто е по-тънък, по-мек. Цитирай
Bob Rock Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 има официален представител на цялата продуктова гама на ЕMG за България! ФОРТЕ МЮЗИК -Благоевград /вносителите на Stagg и мн др./ www.fortebg.com там има контакти ....може да ви дадат инфо и цена за всеки модел. Цитирай
yakiya Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Аз смених Димарзиото ми с ЕМГ 81-активен(бридж).Все още не е това което търся,но ако ги оценявам от 1 до 10 за моите представи за "тежък метъл" са:Димарзиото-6 ,ЕМГ-то-8!!! Интересното е ,че и в 2-та случая свиря в комбинация със средния адаптер.По-добре ми се получава за ритъм китара. Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Вземай EMG - няма какво да се чудиш.Имам преки впечатления и от двета та ти казвам ако искаш добър тон - EMG. Явно всички,които не свирим с ЕМГ имаме лош тон по тази логика,при това без всякакво значение в какъв стил свирим и какъв саунд се опитваме да докараме.Пък и ти очевидно си пробвал всички други адаптери,та вече с пълно основание даваш такива тежки и авторитетни мнения Темата е :EMG Vs. Select By EMG , a не EMG срещу всички останали! Цитирай
Recommended Posts