Jump to content
Българският форум за музиканти

Само за Lefthand- китаристи


jocker

Recommended Posts

Един въпрос ме мъчи от известно време. Ако има lefthand- китаристи, много ги моля да ми отговорят! Кога и как разбрахте че ще свирите с обратен захват? Дъщеря ми е почти на седем години и често вече посяга към кухарката ми ( вече свири Smoke on the water :thumbs_up: ). Тя обаче се храни и пише с лявата ръка и въобще за всичко си служи по-добре с нея, ама на китарата се опитва да свири като мен. Та въпроса е: Така ли да продължа да я уча разни елементарни неща, или като си взема електрическа, да обърна струните на кухарката и да продължи като lefthand-ka?? :cheers2: И въобще кога и по какво се разбира дали е lefthand-ка или може насила да се научи с нормалния хват, както при писането?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.Аз не съм лефтхенд китарист, но пиша с лявата ръка.Когато започвах (и аз бях на седем) уроци по китара, майка ми зададе на учитела точно същия въпрос.Отговорът беше: "Както му е удобно".Даде ми една китара и както я хванах, така и продължих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пич веднъж гледах интервю на Гари Мур и той каза че попринцип е левичар ама като е бил на 10 са му дали китарата в ръцете(тоест на дясно)и така си е останал.Така че както и е удобно така да я хваща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и е удобно на нея така. Нека не те гледа теб. Но в перспектива е по добре да е с дясна защото ще има проблем с намирането на добра китара ако си остане с лявата. Така е при мен аз съм пълен левичар!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

но от дуга страна можеш да я попиташ дали и е удобно така или когато я обърне , на първия си урок по китара , ми беше дадена китара аз я хванах като десничар , но не се чувствах удобно , :) даже си спомням сега като съм бил по малък и се правех на китарист с домашната метла ;) и я хващах като левичар !!! За това казвам питаи я как и е удобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм левичар, ама свиря с дясна постановка.

Като хванах китара за първи път, ми беше все тая как ще я държа, та избрах по-конвенционалния начин :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Ясно, продължаваме конвенционално. Благодаря ви! Скоро в аватара ми ще видите какво е нарисувала на госпожата в детската градина днес на тема " Какво е любимото ви занимание в къщи?" . :hysterical:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здраво и от мене! Ами как разбрах. Просто за пръв път като хванах кухарката я хванах за лява ръка. И така и тръгнах да се уча. За съжаление ние левичарите сме доста ощетени от към стоки и цени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е така , но примерно тази китара която е на товя подпис може наи спокоино да се обърне за левичар - друг е въпроса със стратокастерите , лес пол , особено пък телекастер :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето едно мнение от басист-левичар:

левичар съм пишех, ядох и всичко правех с лявата ръка когато започнах на басс, в началото бях много схванат ,

ама след 2-3 години свирене и един ден със лява китара

осъзнавам , че с лявата ръка съм по бърз на набивки , а с дясната - по грифа (а за дясна китара- трябва да е обратното)

:-(

сега и с двете ръце мога да ям и да пиша и във всичко останало лявата ръка ми е като дясна, даже свиря някои песни и на лява и на дясна китара.

А иначе има много по малко леви модели китари и струват по скъпо от "десния" еквивалент.

Редактирано от Spi† Fire
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.