Jump to content
Българският форум за музиканти

Няколко въпросчета


LeperMessiah

Recommended Posts

Привет съфорумници !

Това е първият ми пост във форума , жалко че е от позицията на начинаещ ...

Разгледах темата с китар-гайда , но не можах да си отговоря на някои въпроси ,затова се обръщам към вас :surprise:

Много се зарибих по китарите ... набарах една стара акустична орфейка и започнах да се уча да свиря ... Прочетох някои основни неща (какво е гриф ,струни,ключове ) , научих се да чета таблатури и общо взето свиря по таблатурата . Ето и проблема ... чуствам се как да кажа... по-скоро като имитатор, отколкото като човек ,който свири музика , защото и понятие си нямам от акорди , хармонии ,ноти ,тонове .Та молбата ми е ако може някой да ми изясни връзката между акорд ,таблатура,ноти или да ми даде някой подробен гайд било то и на английски . Също и кой са основните акорди , и след като ги науча някоя песничка , или дори мелодийка която да се свири с тях , просто за упражнение . На компютъра имам инсталиран guitarpro5 ,предполагам знаете тази програмка , доста ми помага в свиренето ,но не и в разбирането на това какво всъщност свиря . И тук идва логическия отговор на всички мои въпроси - учител.

Да... но както предполагате нямам такъв под ръка,хъ-хъ :) . Ако ходех на уроци, нямаше да пущам тази тема ...

Всеки ваш съвет ще ми бъде полезен , благодаря за вниманието ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЩЕ е много желателно да си намериш учител , защото така както го имаш това чувство че не правиш музика , да не я правиш . Намери и се учи !!! А колкото до таболатурите с тях не се става музикант , а някои от тях даже са грешни . Не мога да ти кажа връската между акорди и таболатури , а колкото до основите влез примерно саит за клипове (Yout'be) и там има околко 400 такива видеота можеш съвсем спокоино да научиш basic .аиде късмет !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

 

Добър първи пост, напоследък се нагледахме на глупости...По поста ти съдя, че имаш сериозни намерения към китарата и че впрягаш сивото си вещество в действие(много хора забравят, кво да се прави). Както ти казаха-намери си учител. Ако искаш да свириш музика и да се изразяваш, това е начинът. Фокусирай всичките си усилия в тая посока. За да разбереш какво всъщност свириш е нужно много време-не знам колко процента от китаристите разбират какво свират. Като отидеш на учител (предполагам) ще изучиш Елементарна Теория На Музиката и ще ти станат ясни много неща. Но винаги ще има неясни неща и винаги трябва да се стремиш да търсиш правилния отговор за тях, както правиш сега.

 

Успех и погледни раздел "Ноти, Уроци и Други".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.