Jump to content
Българският форум за музиканти

новак


shushumiga

Recommended Posts

Здрасти.Много искам да се науча да свиря на синтезатор но за жалост никога не съм ходил на уроци по пиано и други по добни.Та въпроса ми е какво точно трябва да направя за да се науча : да си купа синтезатор уроци или още нещо.Всяка помощ е приета :> .Мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ако питаш, вземи си пиано и ходи на уроци.

Ако се научиш на синтезатор, после на пиано няма да можеш да отлЕпиш...

 

Пък и изобилната гъзария разваля музикалната дисциплина ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ти още и ония живец който хората наричат дарба. Само със "Имам голямо желание" не става. Имам много познати които имаха това голямо желание и се изръсиха доста парички за инструмент и след по-малко от 5-6 месеца желанието нещо не беше същото. В това число включвам и себе си- макар да се справям добре с китарата не станах китарист. Грехота е да вземеш инстумент и да не го ползваш по предназначение, а още по лошо е да не го поддържаш и да го оставиш да грохне. Избора е твой но си помисли добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми трябва само да отделяш време за свирене :P ,защото то само няма да свири-било то пиано или синт :D !Уроци ти трябват за да навлезеш в нещата - като теория и вярна посока на учене..трябва някаква последователност да има ;) за да не ти мине мерака, когато изведнъж разбереш колко много имаш да учиш ;) за да постигнеш това което искаш да чуваш изпод пръстите :) а и вече като се изръсиш и за инструмент...ще е грехота да не го позлваш.Та така друго ако питаш мен не ти трябва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ти един синтезатор и едно guitar pro (нищо че е guitar, повярвай ми ще ти свърши супер много работа). Трябва ти известно време свирене (по-сериозно) и ако ти хареса и искаш да станеш добър музикант, можеш да си мислиш вече за уроци, група, фенове и фенки и такива работи :(

 

П.П.:Пиано не ти трябва, понеже добрите пианисти почват от много малки да се учат, а ти се съмнявам, че си на 5-6 годинки, пък и се съмнявам още да можеш да свириш по цял ден без да правиш нищо друго...

А и синта е много по-евтин и много по-лесно ще можеш да го шитнеш, ако установиш, че не ти се занимава повече с това.

Но пък и е вярно, че ако почнеш да се учиш на синтезатор и колкото и добър да станеш, вероятността да не можеш да изсвириш и три тона като хората на истинско пиано е доста голяма :thumbs_up:

Както акустичната китара и електрическата китара трябва да се считат като два доста различни инструмента, така е и при пианото и синта, поне според мен.

И освен ако не си супер запален по класическата музика и имаш пари за едно наистина добро пиано, купи си синтезатор, много по-забавно е:)

 

!!! Задължително с динамична клавиатура !!!

Редактирано от Ohial Ixela
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен ако искаш да си правиш кефа и да свириш в група си вземи синтезатор, ако имаш по-големи амбиции с клавишните - тогава трябва да минеш през пианото :coolp:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.