Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здрасти.Много искам да се науча да свиря на синтезатор но за жалост никога не съм ходил на уроци по пиано и други по добни.Та въпроса ми е какво точно трябва да направя за да се науча : да си купа синтезатор уроци или още нещо.Всяка помощ е приета :> .Мерси предварително

Отговорено

Мен ако питаш, вземи си пиано и ходи на уроци.

Ако се научиш на синтезатор, после на пиано няма да можеш да отлЕпиш...

Пък и изобилната гъзария разваля музикалната дисциплина ;)

Отговорено

Трябва ти още и ония живец който хората наричат дарба. Само със "Имам голямо желание" не става. Имам много познати които имаха това голямо желание и се изръсиха доста парички за инструмент и след по-малко от 5-6 месеца желанието нещо не беше същото. В това число включвам и себе си- макар да се справям добре с китарата не станах китарист. Грехота е да вземеш инстумент и да не го ползваш по предназначение, а още по лошо е да не го поддържаш и да го оставиш да грохне. Избора е твой но си помисли добре.

Отговорено

еми трябва само да отделяш време за свирене :P ,защото то само няма да свири-било то пиано или синт :D !Уроци ти трябват за да навлезеш в нещата - като теория и вярна посока на учене..трябва някаква последователност да има ;) за да не ти мине мерака, когато изведнъж разбереш колко много имаш да учиш ;) за да постигнеш това което искаш да чуваш изпод пръстите :) а и вече като се изръсиш и за инструмент...ще е грехота да не го позлваш.Та така друго ако питаш мен не ти трябва :)

Отговорено (Редактирано)

Трябва ти един синтезатор и едно guitar pro (нищо че е guitar, повярвай ми ще ти свърши супер много работа). Трябва ти известно време свирене (по-сериозно) и ако ти хареса и искаш да станеш добър музикант, можеш да си мислиш вече за уроци, група, фенове и фенки и такива работи :(

П.П.:Пиано не ти трябва, понеже добрите пианисти почват от много малки да се учат, а ти се съмнявам, че си на 5-6 годинки, пък и се съмнявам още да можеш да свириш по цял ден без да правиш нищо друго...

А и синта е много по-евтин и много по-лесно ще можеш да го шитнеш, ако установиш, че не ти се занимава повече с това.

Но пък и е вярно, че ако почнеш да се учиш на синтезатор и колкото и добър да станеш, вероятността да не можеш да изсвириш и три тона като хората на истинско пиано е доста голяма :thumbs_up:

Както акустичната китара и електрическата китара трябва да се считат като два доста различни инструмента, така е и при пианото и синта, поне според мен.

И освен ако не си супер запален по класическата музика и имаш пари за едно наистина добро пиано, купи си синтезатор, много по-забавно е:)

!!! Задължително с динамична клавиатура !!!

Редактирано от Ohial Ixela
Отговорено

според мен ако искаш да си правиш кефа и да свириш в група си вземи синтезатор, ако имаш по-големи амбиции с клавишните - тогава трябва да минеш през пианото :coolp: