grunge_is_dead Публикувано Декември 28, 2007 Публикувано Декември 28, 2007 Та сглобих си един съплай по тази схема http://www.picvalley.net/v.php?p=u/266/66331_561.JPG Сложил съм го в метална кутия. Трафа е 12 V , стабилизатора е 7809. Филтриращия кондензатор е 220uF(C12) паралелно на него съм вързал обикновен 100 nF(C32) , на изхода един 10uF. Замасил съм трафа за кутията както и входното 220. Обаче яко шуми като го включа, китарата не се чува направо ... Нек'ви идеи... По-голям филтриращ - колко ? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 28, 2007 Отговорено Декември 28, 2007 Платката е направена лошо. Топологията е неправилна. Първият кондензатор се смята в зависимост от консумацията. Брум или Шум? Има разлика. Обикновенно брумът е проблем на захранването, а шумът е по-скоро въпрос на неправилно окабеляване на камиончетата. Може и да е комбинация от двете. Може да е и съвсем друга причината... Внимавай, че както си го подкарал с тези заземявания може да отидеш зян! .... По-добре потърси някой който е наясно да ти го оправи. Така от разстояние само ще се объркаш повече. Цитирай
grunge_is_dead Отговорено Декември 28, 2007 Автор Отговорено Декември 28, 2007 Мдам наясно съм, че не е както трябва ама нали знаеш исках да се опитам. Иначе в случая става дума за брум. Цитирай
bratmito Отговорено Декември 29, 2007 Отговорено Декември 29, 2007 На изхода какво напрежение имаш?На мен на адаптера ми му беше изгорял стабилизатора веднъж и имах такъв проблем.Провери си също и спойките и най-вече големия филтриращ кондензатор след изправителя.Не е лошо също да овеличиш стойността му,особено ако захранваш дисторшъни с това захранване. Цитирай
bir4o Отговорено Декември 29, 2007 Отговорено Декември 29, 2007 Та сглобих си един съплай по тази схема http://www.picvalley.net/v.php?p=u/266/66331_561.JPG Сложил съм го в метална кутия. Трафа е 12 V , стабилизатора е 7809. Филтриращия кондензатор е 220uF(C12) паралелно на него съм вързал обикновен 100 nF(C32) , на изхода един 10uF. Замасил съм трафа за кутията както и входното 220. Обаче яко шуми като го включа, китарата не се чува направо ... Нек'ви идеи... По-голям филтриращ - колко ? пусни му захранване на батерии за да разбереш дали брума ти е от захранването или от останалите елементи Цитирай
grunge_is_dead Отговорено Декември 29, 2007 Автор Отговорено Декември 29, 2007 Сложих един 2200 uF филтриращ и всичко пропя. Мерси за отговорите. Цитирай
Recommended Posts