Ивелин Публикувано Декември 24, 2007 Публикувано Декември 24, 2007 Здравейте! Искам да си купя нов микрофон. До сега съм пял само с Shure Beta 58. Много хубав микрофон, но напоследък чувам, че не е много на почит (и като цяло Shure). Спрял съм се на кондензаторните микрофони, но не знам какви са им плюсовете и минусите за на живо. Двуомя се м/у Shure, Sennheiser и Electrovoice. Пробвал съм Shure Beta 87A/C и Electrovoice RE510, но нямам информация за Sennheiser. Говоря само за wided-mics. Може ли някой да ми даде повече светлина в тунела за Sennheiser-ите? Пробвал съм само динамичните им варианти - e845s и не са никак лоши. Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 24, 2007 Отговорено Декември 24, 2007 Това всичко много хубаво, ама айде ползвайте я тая търсачка, бе ма'а му стара! Само миналата седмица има вече три такива теми, в които се разискват абсолютно същите неща и същите микрофони. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 24, 2007 Автор Отговорено Декември 24, 2007 Относно динамичния Sennheiser-E945 - може ли някой да ме посъветва нещо? Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 25, 2007 Отговорено Декември 25, 2007 Ми evolution серията на Sennheiser по принцип си е доста добра, особено 9хх моделите. Това, което мога да ти кажа, че ако си нисък глас, може и да не ти звучи добре и да се появи носовка, щото тоя микрофон е кътнат от 200Hz надолу, а пък е малко избичен във високите среди, което по принцип си е нормално, щото така съгласните и дъха излизат по-добре. Изключително подходящ за женски гласове като цяло. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 25, 2007 Автор Отговорено Декември 25, 2007 200Hz low-cut е не е лошо за мен - тенор съм. А и не обичам бъмтежи отдолу - много режа ниски попринцип - обичам избистрени микрофони. Естествено, не прекалено. Цитирай
Recommended Posts