Insaneripper Публикувано Декември 13, 2007 Share Публикувано Декември 13, 2007 Тей,колеги сиг сте я обсъждали тази тема,но аз имам малко по-конкретно въпросче и се нуждая от помощ. Та на Musicman-a си сложих струни 135-ци, (5-струнен ми е баса) и въпроса ми е горе-долу на каква минимална височина трябва да са ми струните за да не дрънчат и от кое прагче да я меря височината!???? и трябва ли да правя някакви допълнителни настройки на струнника да не ми фалшивеят?? МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ ЗАДЪЛЖЕН АКО ПОМОГНЕТЕ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hippie Отговорено Декември 13, 2007 Share Отговорено Декември 13, 2007 (Редактирано) Здрасти. Няма такова животно минимална височина ... всичко зависи от начина ти на звукоизвличане и настойката на баса. Настройваш височината опитно. Ако поразбирваш английски може да хвърлиш един поглед .: тук :. или .: тук :.(във втория линк има други статии които могат да ти представляват интерес), (височината на струните няма връзка с октавната настройка). Във форума това е обсъждано някъде, но както и да е .... Успех ! Редактирано Декември 13, 2007 от hippie Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Insaneripper Отговорено Декември 15, 2007 Автор Share Отговорено Декември 15, 2007 (Редактирано) мерси мн баце:) Редактирано Декември 15, 2007 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts