BlueZone Отговорено Юли 17, 2005 Отговорено Юли 17, 2005 (Редактирано) можете да си настроите китарата и по сигнала на телефона пробвайте и ще видите, че е лесно Можете, ама не можете , щото звука от телефона е с няколко херца по-нисък от ла-то, сиреч не е 440, а 437 ако не ме лъже паметта. Това важи и за цифровите и за аналоговите телефони. Редактирано Юли 17, 2005 от iBobz Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Юли 17, 2005 Отговорено Юли 17, 2005 да, има такъв момент преди няколко месеца баща ми ми обясни защо го правят да е по-нисък, ама не запомних... Цитирай
solo5 Отговорено Юли 17, 2005 Отговорено Юли 17, 2005 е ай ся за 3 херца ще го прайм на въпрос Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Юли 17, 2005 Отговорено Юли 17, 2005 Поправка: Всъщност разликата между нотите ако вземем Ла за 440 херца не е НЯКОЛКО херца а е около 40% и то е по-високо от Ла. (поне така е според тунера ми Korg CA-30). А според честотният аналайзър на waves и не само на waves честотата е точно 472. А иди разбери след това кой е прав Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 18, 2005 Отговорено Юли 18, 2005 Важното е, че не можеш да се настройваш по телефона Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Юли 18, 2005 Отговорено Юли 18, 2005 Важното е, че не можеш да се настройваш по телефона Той Даймбег (R.I.P.) сигурно за това половината му песни са с 1/4 над общо приетите ноти По телефон е настройвал сигурно Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 18, 2005 Отговорено Юли 18, 2005 Това за Даймбег и на мен ми е направило впечатление, макар че има едно логично обяснение за това - ако се записва на лента със смяна на оборотите с цел натягане на звука се получава точно това, макар че не знам дали случая е такъв. П.П. Надявам се старите звукари да не ме направят на гъз за дълбокомисленото ми изказване за лентата Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Юли 18, 2005 Отговорено Юли 18, 2005 А замислял ли си се, че просто Пантера са си казали, че не искат да свирят настроени точно и за това са вдигнали настройката с четвърт полутон??? Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Напълно възможно е. И аз бих го направил, но ще имам доста проблеми с мидито Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Е те Пантера се славят с многото си синтезатори и за това вероятно не са имали проблеми с мидито а иначе и то може да се оправи не особено трудно... малко играчка ще има, ама... за каузата Иначе и аз съм го мислил... Цитирай
Marmot Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 iBobz, ок значи искаш да ми кажеш примерно, че в един тунер си настройвам аз ниското Ла на нормалнонастроена шестструнна китарка и тунера ми казва, че е ла, когато съм на 110 херца. Обаче като настройвам Сол-а ще ми го закръгли на 196 херца, което прави отклонение от около 0.05% мама му и разстроената китара... Е чакай малко сега...ти пак започваш с някакви драстизми. Аз ти говоря за почти незабележими отклонения, които идват от закръгляния от типа 16.3516 да се закръгли на 16.352. Е извинявай, ама ти какви машинки на ключетата ползваш... моите особено на 5 и 6-та струна точност до 1 херц трудно достигат то по биенето се познава Цитирай
niki123bg Отговорено Юли 20, 2005 Автор Отговорено Юли 20, 2005 (Редактирано) Изпаднахте в огромни подробности Въпросът беше да си намеря някакъв качествен вст тунер, а не доколко са верни тунерите по принцип. Реших си проблема като вързах тунера на единият от изходите на пулта и сега постоянно имам пуснат тунер (хардуерен). Вероятно съм ужасно глух, щом като си настроя китарата с тунера (една стар като света тунер Ямаха) и след това ми звучи вярно, включително на флажолети. С въпросният тунер и баса се настройва безпроблемно. Странното е че и синт-а ми излиза, че е верен според тунера Ааа вярно и той и китара и тунера, всичко е Ямаха - те са се наговорили нещо и за тва Ако ще да е гига тъпо нещо тунера, спестява безмислено дрънчене в началото на репетициите, което като нищо изяжда ценни минути, а да не говорим че трима настройващи се китаристи (2 китари + бас) са доста неприятно изживяване за останалите членове на групата. Барабаниста ни ми беше безкрайно благодарен, че снабдих групата с това чудо на техниката Редактирано Юли 20, 2005 от niki123bg Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 Абе ора, номера е нещата просто да звучат добре. Бах тия тунери...който иска да си ги ползва, който иска да не ги. Просто евтините тунери са по-фалшиви от скъпите поради причините, които описах. Всичко друго е въпрос на личен кеф. Аре сполай ви Цитирай
phile Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 П.П. Надявам се старите звукари да не ме направят на гъз за дълбокомисленото ми изказване за лентата а би трябвало, защото наизуст малко )) Настрана: Какви проблеми с миди какви глупости навлезнахте ... всеки синт си има global tuning и става за секунди пренастройването(не говоря за тунинг на осцилаторите а за техния de-tuning)... Ама наистина каква врязка има миди-то?!?!!? с Пантера точно?! Сорри, просто не зная в случая.... Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 човека искаше да каже, че като не си настроен по стандарта може да имаш проблеми с миди-то. аз пък казах че се оправя Цитирай
Recommended Posts