alexthegreat Публикувано Декември 7, 2007 Публикувано Декември 7, 2007 (Редактирано) Привет на можещите и знаещите в областта на миксирането. От много време ме мъчи следното, което ще илюстрирам с един пример: Да предположим, е имам трак + VST instument в хост-а и желая да го "вкарам" в определени честотни граници например. Възниква въпросът как точно да го направя или по-точно чрез кое? Защото имаме на разположение следното: 1. ЕК на самия VST инструмент 2. Допълнително сложен на трака "външен" VST еквалайзер например 3. ЕК на микс конзолата Ако пък говорим за китарен трак + Guirtar Rig VST, тогава пък плюс гореспоменатото, можем да си връткаме всичко като се почне от ЕК на входа, на ампа, на спийкър симулатора и т.н. А две думи: много възможности (уж) за постигане на желания резултат - пълно объркване. Това важи вероятно и за правене на звук при живо свирене - маса железа и 10 000 кноб-ки с почти аналогични фънкции. Моля споделете практичен/теоретичен опит по проблема. Благодаря предварително. ПС: Надявам се да съм описал ясно що за проблем ме мъчи. Хората са казали "Голям избор не е избор" Редактирано Декември 7, 2007 от alexthegreat Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 Най-напред зависи къде ще слагаш компресора. После зависи какво точно целиш с еквалайзера. Трето - като цяло ми се струва, че е по-добре да се използват външни еквалайзери (в смисъл не тия в самия VST инструмент), като не говорим за GuitarRig в случая, тъй като той, бидейки китарен симулатор - EQ-то е сред основните му неща. Аз лично на VST-тата ползвам външни EQ-та или такива от хост-а. Опция 2. не успях да разбера точно какво имаш предвид, но ако говориш за EQ на SEND FX - Не. Надявам се да съм те разбрал правилно. Ако не - поясни Цитирай
MDMACORP Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 Да предположим, е имам трак + VST instument в хост-а и желая да го "вкарам" в определени честотни граници например. Еми на кратко казано ти трябва някой плугин за спектруална визуализация. Цитирай
Recommended Posts