Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Psr1500


richi

Recommended Posts

Харесал сам си този клавир но за да се реша да си го купя искам да науча повече за него.

Колко бързо преминава от миди в стил? Докато свири миди файла може ли да се търси друг файл или стил?Лесно ли се връзва с компа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега. Аз мога да изкажа хипотези по част от въпросите ти, а пък другите колеги се надявам да допълнят инфото. Аз съм с Yamaha PSR-2000, който се явява по-стар модел от този 1500. На практика 1500 ( то май другия от серията беше пср 3000 ) е един вид окастрен Tyros , а PSR 2000 - окастрен psr 9000, ако мога така образно да се изразя.

l2fullsize.jpg

С една дума 1500 би трябвало да е по-добър или поне близък до 2000 ( е няма вокалист но сигурно той е включен при пср 3000 )и в този контекст мога да споделя при мен как са нещата като си мисля, че при новия модел няма как да са по-лоши, а напротив би трябвало да са още по-изпипани.

Значи при мен докато свири мидито мога да си ходя където искам и също така ако пусна ритъм от клавира той започва да бичи заедно с мидито като клавира отрязва автоматично съответната партия на мидито я замества с ритъма. Ако пусна целия аранжимент ( а не само барабаните ) вече се налага аз да сменям и тоналностите. С една дума прехода между миди и ритъм може да се направи абсолютно незабележимо стига да са в един размер разбира се :offtopic-001: . От друга страна докато си свири мидито си нагласяме всичко и при това положение веднага си почваме с ритъма да свирим след спране на мидито и на практика няма как да се получи забавяне. Ако ритмите са качени в паметта на клавира дори и преминаването от стил в стил става на следващя такт, докато от дискетата минават 2-3 такта но прехода е без да се спира т.е няма нужда от разни юзъри в които трябва да се качват предваритено стилове, а всичко си става с директен достъп дори. За свързването с компа при мен има начин, чрез midi кабел или един друг кабел ( to host ) направо към com порта, докато при този има и usb и слота за карти и са доста по-добре нещата и предполагам не би трябвало да има никакви проблеми. Друг е въпроса, че досега така и не си взех кабел да пробвам и не мога да кажа конретно какъв е резултата. Виждам,че бутоните на за трите интрота ендингите и т.н. са изведени на корпуса а не като при мен да е един бутон примерно интро и от дисплея да си ибирам интро 1 ли да е, интро 2 и т.н. Това го считам за голямо удоство, понеже имам стилове с по 4 интрота и 4 финала като всяко интро звучи по различен начин в минор, мажор или септ ( с една дума имам 12 интрота и 12 финала на стил и е глояма играчка да цъкам там в менюто за да ги сменям ).

Друг е въпроса, че досега така и не си взех кабел да пробвам и не мога да кажа конретно какъв е резултата. Не знам дали стана ясно, че и аз се обърках. Тук на работа докато напиша 2 букви и излиза нещо друго и може да ми е доста объркан поста ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за помощта.И аз по описанията стигам до подобни изводи и затова искам да се посъветвам с други колеги.А инструментите като саксофон и китари как звучат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.