brysnaria Публикувано Декември 3, 2007 Публикувано Декември 3, 2007 Ами туй е - http://media.putfile.com/Hurt-17, но е без ефекти на вокала. Според вас какви ефекти , понеже човека , който го смесва искаше да сложи разни ривърби и дилей ,а аз немога да преценя, 10ьх ! Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 До колкото чувам вокала не е без ефект, а си има откровен reverb Ако не ти харесва така, малко си поиграй с настройките на ефекта и ще стане... Според мен си билизо с ефекта, но малко му трябва за да пасне добре в микса. Цитирай
brysnaria Отговорено Декември 4, 2007 Автор Отговорено Декември 4, 2007 До колкото чувам вокала не е без ефект, а си има откровен reverb Ако не ти харесва така, малко си поиграй с настройките на ефекта и ще стане... Според мен си билизо с ефекта, но малко му трябва за да пасне добре в микса. Ами точно това е въпроса , аз исках да е без ефекти , а тонрежисиора (или там както се казва тоя дет ме записва.. миксаджията хаха ) казва , че не звучи добре без ривърб и дилей, и накрая остави съвсем малко ривърб, затова питам за още мнения , да направа една средносттаистическа извадка Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Ясно, сега ми стана по-ясно... Ами според мен reverb-а е дори една капка по-малко, от колкото "носи" самото парче. Балада е и понася ефекти - не знам delay как би се отразил на вокала, но reverb може още малко са се капне според мен. Без ефект баладите звучат сухо - ефекта прави вокала благ за ухото (внимание: ефекта трябва да е преценен, иначе става дефект) ако си фен на Norah Jones (Sunrise) може и без грам ефект... но за мен лично е по-добре да има на това парче - твоето. Поне не махай този reverb, който вече има на вокала. Цитирай
Recommended Posts