Jump to content
Българският форум за музиканти

лепило за челно залепяне


Recommended Posts

сега като прочетох поста ти по-внимателно разбрах че ти трябва влагоустойчиво лепило.Момент на Хенкел с три капки на етикета е точно такова лепило и е по-здраво от обикновеното ПВА лепило. С него лепя връхчетата от кост на лъковете.Идеално е и за седефи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офтопик баш по темата. С какво лепило, след какво точно манипулиране да залепя струнник-магаре на акустична китара? Ако обясни някой по-подробно, ще бъда повече от благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде беше писано по въпроса струва ми се... Мисля, че ПВА-то на хенкел ще ти свърши работа, само дето повече ме притеснява стягата, с която ще го хванеш... Тя е специфична и аз такава досега в бг не съм виждал никъде да се продава. Предполагам не е голяма философия да отидеш при някой стругар/шлосер да ти направи нови челюсти, но пак е допълнително разхождане :hysterical: Потърси някъде в последните 20-30 теми тук - някъде бяхме го разисквали и тоя въпрос с отлепения бридж :)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип трябва да залепите отлепеното столче със същото лепило, с което е било залепено, като се постараете всички откъртени парченца да паснат перфектно на местата си. Отлепването на столчето най-често се дължи на косослойност на дървесината на деката и по-рядко на качеството на лепилото. Най-подходящ за залепване на столчето на акустична китара е туткалът, защото има коефициент на преход еднакъв с дървото. Разбира се, това залепване е възможно при нови инструменти, или при такива, които са лепени с туткал. Влад е прав, че ще Ви трябва специална стяга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.