vilio92 Публикувано Ноември 10, 2007 Публикувано Ноември 10, 2007 Здравейте! Искам да ви попитам дали знаете от къде мога да си друпна няква разпявка, в смисъл нещо на пиано нали знаете Ми Ме Ма Мо Ма и т.н. и още нещо искам да ви попитам може ли да ми кажете някакви упражнения за "отпушване" на тонове. В момента гласа ми е в мотация и за тва. Занимавам си с музика професионално и ми стана много нисък гласа и не мога да си намеря песни, ако имата предложения много ще съм ви благодарен. Цитирай
vilio92 Отговорено Ноември 10, 2007 Автор Отговорено Ноември 10, 2007 Здравейте! Искам да ви попитам дали знаете от къде мога да си друпна няква разпявка, в смисъл нещо на пиано нали знаете Ми Ме Ма Мо Ма и т.н. и още нещо искам да ви попитам може ли да ми кажете някакви упражнения за "отпушване" на тонове. В момента гласа ми е в мотация и за тва. Занимавам си с музика професионално и ми стана много нисък гласа и не мога да си намеря песни, ако имата предложения много ще съм ви благодарен. Ехо, никой ли не може да ми помотне? Цитирай
strange fruit Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 намери вокален педагог в търново-няма начин да няма такива-и в университета има спецялности с музика-а и в читалищата,някоя учителка по музика-периода е малко специфичен-при всеки случай триабва да те "барне"човек с някаква представа.На колко си?а песни за ниски гласове дал бог-пробваи нещо на Таип о негатив- Цитирай
Flame Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Много интересно как се занимаваш професионално, а не знаеш как да се разпееш Наистина си намери някой добър педагог. Не е на хубаво сам да се занимаваш с гласа си докато мутираш - при грешна техника е възможно да си направиш трайни увреждания. Иначе на репетиции се разпяваме за начало с "Мия-мия-мия-мия-мО", като тоновете са нещо от сорта на "Ла-сол-фа диез-ми-ре" от малка октава... После покачваме постепенно, като басите би трябвало да стигнат до около ре от първа. И после наобратно... като на "МО" в крайна сметка стигнем до "ми" от голяма. Пък после при добро желание може и по-надолу. То и аз какво приказвам... Намери си педагог. Трябва някой да те следи какво правиш. Цитирай
Flame Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 (Редактирано) Ъъъъъ... Опетлах се с постовете. Щях да кажа, че при добро желание можеш да пробваш Рамщайн Редактирано Ноември 12, 2007 от Flame Цитирай
Recommended Posts