The Crow Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Точно тежки не са, а обратното. Това е проблем на всичките български палки, защото се правят от леки и не чак толкова плътни дървета, колкото е хикорито примерно. да определено валето са от доста леко дърво ама за тези пари става според мен въпреки е по-добре да си купиш хубави палки и да си изкараш с тях по-дулго време от колкото някакви българси палки и втората седмица да почнат да се трошат Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Абе имаше едни палки-Нента-някой знае ли откъде да си найда такива?Малко тежки бяха ама здрави иначе...Тия на валето вярно са много леки.... Може да пробвам и тия Зилджанските(кой ги знае и те колко са Зилджански Цитирай
YtseJam Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Нента не се произвеждат отдавна. Зилджанските палки са много добри. Цитирай
eL_NinYo Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Зилджанските палки са много добри. те май 2ра година подред се обявяват за най-добри палки според MD Цитирай
Spaz Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 да и струват по 18 кинта комплекта ... с Валето съм си екстра ... Цитирай
YtseJam Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 С палки от хикори аз изкарвам горе-долу към една година. Това означава всеки ден свирене вкъщи и веднъж седмично репетиция. Така че сметката излиза 17-18-20 кинта на година (цената варира според марката - промарк, зилджан, римшот и т.н.). Да кажем, че нашите палки от габър държат на нормално свирене 1 месец (въпреки че според мен на втория по-сериозен перваз се цепят през средата, но както и да е). В такъв случай 12 x 6 прави 72 кинта. Така че дори да си купува човек по два комплекта палки от хикори на година, пак е на далавера два пъти повече. Разбира се, в случая говорим за свирене на истински комплект, където обръчите и чинелите буквално изяждат палките и именно заради това плътната структура и твърдост на хикорито печели точки. Когато тропаме по практис падове/гуми/табуретки/квото там, всяка палка става, защото няма какво да я нащърби. Аз едно време се забавлявах години наред с първите си палки Nenta Swinger. И накрая дори не ги счупих от свирене, ами защото ги използвах за лост да отчупя един клон. Цитирай
HHX Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 аз купувам рядко палки, моите издьржат доста време. имам "Hot Rod" ците на про-марк, и те се 4упиат по барзо, но не ги и ползвам толкова 4есто. Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 да и струват по 18 кинта комплекта ... с Валето съм си екстра ... По-добре да дам 18 кинта за едни готини палки отколкото да дам 15 и да имам 3 чифта смотани! Цитирай
eL_NinYo Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 (Редактирано) аз имам Lightning rod и въпреки,че никак не свиря рядко с тях,ме държат вече година ! А най-добрите евтини палки на които съм попадал бяха Performans Percusion Редактирано Май 17, 2005 от Drums_master Цитирай
Fortissimo Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 В момента имам комплект палки от чемшир едно от наи-твърдите дървета т.е. храст и в БГ-то , но ще видя колко ще издържат. А как звучат ламарините с такива палки, кристал направо. Цитирай
The Crow Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 абе Зилджианските сигорно са добри ама при мен се оръфаха бързо ,а друд е въпроса ,че слушах една песен и докато я слушам подрънквам във въздуха.Поедно време нещо се загледах някъде и БАМ палката в бюрото и се цепна на две за моя голяма жалост ,а това ми бяха първите палки. Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Юни 14, 2005 Отговорено Юни 14, 2005 Ами аз основно "Vic firth" и "Рro mark".По едно време имаше едни на "Yamaha", aмa нещо не ми допадат... А пък, като малък, имах едни български палки "Nenta" и много се радвахме - целия квартал си мислехме, че са вносни... модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
mengel Отговорено Юни 15, 2005 Отговорено Юни 15, 2005 Палки съм ползвал всякакви.На времето бях барабанист на една траш-метъл банда "Абсолют". Тогава много се кефех на едим от моделите на Нента-Тояга. Цяла година бой си беше постижение. Много съм доволен от VikFirth особено Steve Gadd модел. Изкараха ме докато свирих по кораби за 3 месеца по средно 5 часа на вечер, 6 дни в седмицата и наистина както каза някой по-горе, са много добре балансирани. Е и Валето вършат работа, нищо че се чупят по-бързо. А в София къде могат да се намерят Zildjan палки, че тука в Търново е зян работата? Цитирай
YtseJam Отговорено Юни 15, 2005 Отговорено Юни 15, 2005 Зилджан има във Фактор, ес южуъл. Тоягите на Нента бяха като точилките от Женския пазар, помня ги. Цитирай
pUnk_drUmmer Отговорено Юни 17, 2005 Отговорено Юни 17, 2005 хахахахха А иначе от личен опит да споделя, тия на Валето се изострят отпред, и се цепят по дължина, по линиите на дървото. Тези от Русинов пък направо се чупят, някъде под топчето, където е по-тънко. Иначе аз имам едни Aquarian черни, от графит и найлон - това са наистина здрави палки, ама за сметка на това не са ми удобни особено много. Те са си за тихи стилове - по-специално Funk, както си пишеше на самите тях. А на мен с тоя hardcore не ми вършат работа Цитирай
Recommended Posts