evans Публикувано Май 10, 2005 Публикувано Май 10, 2005 Незнам дали е пускана такава тема,ама ми е интересно през колко време си сменяте палките .Аз например карам по три месеца и след това ми се налага да си купувам нови .Вярно не исползвам фирмени но се старая да що годе да са добри .Сега вие кажете как е при вас положението Цитирай
YtseJam Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 Някои са ми карали по година, други се спраскват за седмица-две. Обикновено когато свиря вкъщи, не прекалявам с блъскането и съответно палките издържат дълго време и ги сменям, защото са се оръфали в предната част и им е опадало топчето. Иначе ако счупя някоя, то обикновено е заради някой по-сериозен римшот (на репетиция примерно, щото трябва да се надшумявам с още 5 шумни типа) и съответно се цепва по средата. Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Май 11, 2005 Отговорено Май 11, 2005 (Редактирано) Някои са ми карали по година, други се спраскват за седмица-две. Обикновено когато свиря вкъщи, не прекалявам с блъскането и съответно палките издържат дълго време и ги сменям, защото са се оръфали в предната част и им е опадало топчето. Иначе ако счупя някоя, то обикновено е заради някой по-сериозен римшот (на репетиция примерно, щото трябва да се надшумявам с още 5 шумни типа) и съответно се цепва по средата. И аз ги сменям горе долу на същото време пак по същата причина и ги чупа все по-рядко главно защото понаучих как да Не удрям чинелите Между другото кажете отде да си купя свестни палки ,че повечето 1 седмица след като съм ги купил започват да се изкривяват и това супер ме дразни-някой повече ,други по-малко,но ми затрудняват свиренето и са абсолютен боклук! Редактирано Май 11, 2005 от Red_Bull_Dog Цитирай
HHX Отговорено Май 11, 2005 Отговорено Май 11, 2005 Аз карам доста време с един чифт, например още имам едни vic firth oт 2002-рa година, които са живи(weckl original моделът), малко са поизтъняли горе до "tip"-a, aмa нe сa сдали багажа. Ама аз удрям по принцип лекичко. модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Гледай да не те ударя аз, че ще е тежичко Цитирай
AccesS Отговорено Май 12, 2005 Отговорено Май 12, 2005 свиря с ProMark зеления модел за рок с найлонов тип който е... много здрав и удобен с изнесен напред център на тежеста за по сигурна и ярка атака при двойни удари.. с един комплект изкарвам около 6 месеца.. после нови щото старите ме дразнят.. иначе досега нямам случай да се счупят .. посто изтънявам много отпред и се губи от масата на палката.. пробвала съм и с модела на Венко Поромански обаче не са ми удобни и ме болят китките след репетиция.. Цитирай
Spaz Отговорено Май 12, 2005 Отговорено Май 12, 2005 имаше един палки дето се продаваха в мЪгазина на Цецо Русинов в Центъра. До 5-то раионно. Верно за по 3 кинта бяха, ама докъто си стигнех до нас вече едната беше счупена ебаси ... Са си джазирам с българските палки на Valeto от Джаза си ги взимам и съм си happy с тях и така ... Цитирай
vovcho Отговорено Май 12, 2005 Отговорено Май 12, 2005 имаше един палки дето се продаваха в мЪгазина на Цецо Русинов в Центъра. До 5-то раионно. Верно за по 3 кинта бяха, ама докъто си стигнех до нас вече едната беше счупена ебаси ... Ето точно това ме интересува, къде е. Искам да си купя едни палки и не знам защо, но съм решил, че от това искам да спестя малко пара и да хода да си купя едно от тея по 3 лв. Аз не съм барабанист, просто искам да си имам палки. Цитирай
Spaz Отговорено Май 12, 2005 Отговорено Май 12, 2005 mi една пряка на Мадрид е около кино Левски. Да ме убиеш не мога да ти кажа как се казва... Цитирай
YtseJam Отговорено Май 12, 2005 Отговорено Май 12, 2005 Васил Априлов се казва пряката. Тези палки са производство на бащата на Стунджи. Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Май 12, 2005 Отговорено Май 12, 2005 Васил Априлов се казва пряката. Тези палки са производство на бащата на Стунджи. Тежки,криви и изобщо пълен боклук! Свирил съм до затъпяване с тях и не ща повече такива! Цитирай
YtseJam Отговорено Май 12, 2005 Отговорено Май 12, 2005 Точно тежки не са, а обратното. Това е проблем на всичките български палки, защото се правят от леки и не чак толкова плътни дървета, колкото е хикорито примерно. Цитирай
acho Отговорено Май 12, 2005 Отговорено Май 12, 2005 Досега не съм свирил с български палки дето да стават...така че тука рекламата -ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО не се вързва...пробвал съм какво ли не,но нестава!сега свиря с ICE-STIX ..немска палка ...много съм доволен ...само че всеки път се налага да се обаждам да ми носят щото тука ги няма никъде..за цената от 6,5 евро,направо си е подарък......но това си е мое мнение... Цитирай
eL_NinYo Отговорено Май 13, 2005 Отговорено Май 13, 2005 общо взето обичам да експериментирам,понеже все още не мога да кажа,че съм си намерил "моите" палки.Свиря само с pro mark,като моделът,който ми пасва най-много,е този на Саймън Филипс.Проблемът ми с палките е,че много бързо им "подострям" върховете,затова най-често ползвам моделът на Портной,който освен найлоновите топчета е и изключително балансиран Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Май 15, 2005 Отговорено Май 15, 2005 Точно тежки не са, а обратното. Това е проблем на всичките български палки, защото се правят от леки и не чак толкова плътни дървета, колкото е хикорито примерно. Не знам от какво дърво са тия ,но имам сигурно половин дузина у нас и си направих труда да сравня една която е купувана преди година и нещо и друга -купена пак от Русинов преди 2 месеца-по-тънка с 2-3 милиметра в диаметър и с около половин -един сантиметър по-къса и въпреки това е по-тежка и на втората седмица приличаше повече на кобилица за кофи с вода отколкото на палка за барабани,което ме навежда на мисълта ,че дървото е сурово и като вземе да изсъхва се деформира......ТА кажете ОТКЪДЕ ДА СИ КУПЯ СВЕСТНИ ПАЛКИ БЕ ХОРА???????????? Цитирай
The Crow Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Точно тежки не са, а обратното. Това е проблем на всичките български палки, защото се правят от леки и не чак толкова плътни дървета, колкото е хикорито примерно. Не знам от какво дърво са тия ,но имам сигурно половин дузина у нас и си направих труда да сравня една която е купувана преди година и нещо и друга -купена пак от Русинов преди 2 месеца-по-тънка с 2-3 милиметра в диаметър и с около половин -един сантиметър по-къса и въпреки това е по-тежка и на втората седмица приличаше повече на кобилица за кофи с вода отколкото на палка за барабани,което ме навежда на мисълта ,че дървото е сурово и като вземе да изсъхва се деформира......ТА кажете ОТКЪДЕ ДА СИ КУПЯ СВЕСТНИ ПАЛКИ БЕ ХОРА???????????? Е то зависи как блъскаш ,а иначе с какви палки свириш? Аз свиря с валето и честота на чупене е различна гледам да ги изцедя целите като се оръфат горе при топчето ги омотавам със скоч въпреки че не е много хубаво така заради кожите. Иначе съм имал и други палки купувал съм си Zildjian от фактор ама нещо не ми се видяха много издръжливи сега в нас имам едни Performance Percusion още не съм ги пробвал ама като гледам са издръжливи от топчето надолу веднага стават дебели еми това е малий ,колко текс изписах. Цитирай
Recommended Posts