nofearinc Отговорено Декември 29, 2007 Отговорено Декември 29, 2007 По темата, със същата дилема бях, обиколих Малкия цум, Фактор, xxxx и Динакорд. Първите две не ми направиха впечатление, в xxxx се обръща внимание на роландите, но свирките в този ценови клас изобщо не ми грабнаха ухото. Сега съм с Yamaha DGX-520 от Динакорд - взех я с коледното намаление от 5 процента и ми стъпи към 1300-1350. Според пичовете там MM6 има 'евентуално на склад 1 бройка' на цена около 670 евро. Не ми хареса идеята да чакам N време за незнайна бройка, която не се знае дали ще стигне цяла и ако не ми хареса, пак трябва да я платя. DGX-ът можах да го пипна и да го пробвам, все пак 88 клавиша, usb, реалистична пиано бленда (повечето други обаче са доста сухи), може и да са излишни пари на халос в дадено отношение, но не успях да тествам нищо по- добро. Наслука Цитирай
Sandman Отговорено Декември 30, 2007 Отговорено Декември 30, 2007 DGX 520 си имитира истинско пиано, а ММ6 е със съвсем различна мисия Кофти е когато не можеш да пробваш всичко и накрая да избереш кое да вземеш, но ако си достатъчно запознат с характеристиките на инструмента - не ти пречи да си поръчаш на сляпо. Аз преди време се бях зарибил да си купувам DGX 620 - с хамър механика, но се отказах. За какво ми е нещо, което имитира пиано при положение, че имам пиано? За това сега се спрях на ММ6. По принцип, до колкото разбрах, е нов продукт за България и предполагам, че след време ще заредят и по магазините. Догодина, живот и здраве, ще питам в магазина на Ямаха (на 200м от нас е) няма ли да зареждат. Цитирай
nofearinc Отговорено Декември 30, 2007 Отговорено Декември 30, 2007 Може би, но DGX-520 има едно 500 бленди (органи, стрингове, китари, духови, ефекти тип вятър, дъжд, буря), 100-тина стила, 30-тина вградени песни, sequencer с 5 трака... Не бих го определил само като пиано, макар че за това го използвам главно и гранд пиано блендата му е най- стабилна. От страна на мелодии и прочие обаче си имам и едно касио, което е старичко, но пък върши работа Според продавачите в Ямахата ММ6-ца са продали преди 2-3 седмици, но докарана специално, т.е. по поръчка, иначе не зареждат в магазина. И на мен ми предлагаха 620, но беше с 350 кинта отгоре и нямах такъв бюджет Сега ще издирвам по- реалистични бленди за китари и органи, ако успея да намеря такива. Цитирай
Recommended Posts