black_waltz Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 жакчетата - в единия и другия краи на кабела еуементарно уотсън това трябва да ти е кабела от китарата до ефекта, много важно е тои да е хубав а не някаф боклук..иначе яко ноис, та тези дето ги продаат за кабели за китара не вършат(аз съм си купувал 2-3 различни вида - абсолютни боклуци) П.П. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1615 ей тук може да има нещо полезно за теб относно кабелите Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 Това от тока и напрежението ли става така? Е аз това питам...с какви адаптори е китарата? сингъл койл или хъм? Сингъл; на Орфи са самоделни, ама на Де Армънд-а са си щатски... купувах уж специален кабел за китара ама и накрая си купих няколко метра микрофонен сложих му жакове и работата заспа Дай, душа, по-точно техническо обяснение като за лаик, пък ша видим... Затова САМСОН и ФУРМАН правят захранващи блокове/стабилизатори и каквото там е всъщност, които оправят проблемите с контактите, ако има такива. Кач пара и въобще върщи ли работа?... При мен целия чейн+ПС са на един контакт, +лампи-мампи, касетофони, само дет ютия и хладилник не са включени... Давай съвети, народе, давай... Ми то при запис аз по-добре да излеза на трамвайните релси и там акустично да цепя... Всичко е от значение, нали ти казвам! Например ако stage-lights са на един и същи кръг с твоите контакти, ебават мамата направо - шум да видиш. Луминисцентните лампи на един кръг с твоите ефекти вероятно ще имат още по-удивителен ефект. А ако си близо до монитор или някоя по-мощна Hi-Fi тонколона, даже и микрофония през адаптерите си можеш да чуеш (както аз я чух през моя Ибанез Джем и Еволюшън адаптери!!), и не повярвах на ушите си тогава! ами то през чашки и болтчета тип адаптри микрофонията ти е в кърпа вързана Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 8, 2005 Автор Отговорено Май 8, 2005 Това от тока и напрежението ли става така? Е аз това питам...с какви адаптори е китарата? сингъл койл или хъм? Сингъл; на Орфи са самоделни, ама на Де Армънд-а са си щатски... купувах уж специален кабел за китара ама и накрая си купих няколко метра микрофонен сложих му жакове и работата заспа Дай, душа, по-точно техническо обяснение като за лаик, пък ша видим... Затова САМСОН и ФУРМАН правят захранващи блокове/стабилизатори и каквото там е всъщност, които оправят проблемите с контактите, ако има такива. Кач пара и въобще върщи ли работа?... При мен целия чейн+ПС са на един контакт, +лампи-мампи, касетофони, само дет ютия и хладилник не са включени... Давай съвети, народе, давай... Ми то при запис аз по-добре да излеза на трамвайните релси и там акустично да цепя... Всичко е от значение, нали ти казвам! Например ако stage-lights са на един и същи кръг с твоите контакти, ебават мамата направо - шум да видиш. Луминисцентните лампи на един кръг с твоите ефекти вероятно ще имат още по-удивителен ефект. А ако си близо до монитор или някоя по-мощна Hi-Fi тонколона, даже и микрофония през адаптерите си можеш да чуеш (както аз я чух през моя Ибанез Джем и Еволюшън адаптери!!), и не повярвах на ушите си тогава! ами то през чашки и болтчета тип адаптри микрофонията ти е в кърпа вързана Е, не сме чак у Перловската река... Братия; май проблемата е и въ контактите, да им го... Не е само в кабелите; сменял съм; и в пресетите, и в мрежата, и в двестата джаджи, увързани сите на един контакт... :think: Цитирай
stratocaster Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 пич, аз така и не разбрах сега какви са ти адапторите. разбрах че на едната ти са сингъл, а на другата? просто не обясняваш нищо конкретно, само разхвърляш някакви изразчета. както каза колегата - и в съня ще те преследва Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 8, 2005 Автор Отговорено Май 8, 2005 пич, аз така и не разбрах сега какви са ти адапторите. разбрах че на едната ти са сингъл, а на другата? просто не обясняваш нищо конкретно, само разхвърляш някакви изразчета. както каза колегата - и в съня ще те преследва Оригинални щатски Де Армънд, два броя, кво повече; бе не е в тях; кви изразчета? Къв шум ли праят? "Бръъъъъъъъъъъ......" Цитирай
stratocaster Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 (Редактирано) пич, аз така и не разбрах сега какви са ти адапторите. разбрах че на едната ти са сингъл, а на другата? просто не обясняваш нищо конкретно, само разхвърляш някакви изразчета. както каза колегата - и в съня ще те преследва Оригинални щатски Де Армънд, два броя, кво повече; бе не е в тях; кви изразчета? Къв шум ли праят? "Бръъъъъъъъъъъ......" е сингъл ли са или двойни? това че са де армънд абсолютно нищо не ми говори. конкретизирай. ако са сингъл - забрави да се оттървеш от шума дори всичко - като започнеш от жаковете и като стигнеш ако щеш до ъсответния клон електроразпределение да е перфектно, пак ще има шум. един път дрънчах на фендер за 3000 лв, включен в амп също за толкова и направо щеше мозъка да ми се пробие от брум-а :hello: Редактирано Май 8, 2005 от stratocaster Цитирай
Recommended Posts